keresés a weboldalon

Ha Halloween-akkor muffin sütés!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ha Halloween-akkor muffin sütés!

2014 november 06 - csütörtök
Az őszi szünet előtti utolsó délután különleges programon vehettem részt az iskolánkban. Stankovicsné Soós Mária tanár néni vezetésével 72 (!) darab muffint sütöttünk.

No, de kezdjük az elején! Először halloweenos dekorációkat színeztünk, vagdostunk a tanterem falára, az ablakokra, az ajtóra. Mókás denevérek, boszorkányok, szellemek néztek ránk mindenhonnan. Egy közel 10 kilós tökből kétarcú Jack-o’-lantern figurát faragtunk. Az asztalokat hófehér abrosszal és egy csodaszép narancssárga terítővel borítottuk be, amelyen bájos töklámpások mosolyogtak.

Felsős társaim közül majdnem hatvanan hallgattuk Marika nénit, aki bármely főzős csatorna műsorvezetőjét megszégyenítő, boszorkányos ügyességgel keverte a tésztát, közben mesélt a süti készítésének fortélyairól. Mellette három fiú és több önként jelentkező követte nagy lelkesedéssel tanár néni utasításait. Így hamarosan hat tálca muffin várta, hogy feldíszítsük.

Miközben hűlt a tészta, kilenc csapatban versenyeztünk. Halloween ünnepével kapcsolatos kérdéseket próbáltunk megfejteni minél ügyesebben, hiszen a tét apró cukorka volt. Az eredményhirdetés után mindenki elégedetten bontogatta a cukrokat a papírjukból.

Végül jött a nagy attrakció! Halloweent idéző, szellemes dalok ütemére mogyorókrémből, ét- és fehér csokoládéból pókhálót csurgattunk a saját muffinunkra, valamint papírból készült figurákat, így fekete macskát, töklámpást tűztünk a tetejére.

A cupcake-ünk gyönyörű lett, ráadásul istenien finom volt. Köszönjük szépen! A fotókat osztálytársnőm, Dienes Tifani készítette, neki is jár a köszönet!

Nagy Zsófia 8.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: