keresés a weboldalon

Hadiipari fejlesztésekről a tesztpályán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hadiipari fejlesztésekről a tesztpályán (Videó)

2018 november 12 - hétfő
A hadiipar fejlesztéseit is jól szolgálja majd a zalaegerszegi járműipari tesztpálya. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszélt erről az Autonóm on- és offroad járművek katonai alkalmazásának lehetőségei című konferencián, melyet a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendeztek a zalai megyeszékhelyen.

A Magyar Honvédség járműparkjának működtetéséhez szükség van az ember közreműködésére, de nem sokáig lesz ez már így. A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program segítségével elindult a honvédség modernizációja-jelentette ki Benkő Tibor.

dr. Benkő Tibor – honvédelmi miniszter:

A zalaegerszegi járműipari tesztpálya a hadiipar fejlesztéseit is jól szolgálja – tájékoztatott az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László kifejtette: akár önvezető harcijárművek tesztelésére is alkalmas a terület.

dr. Palkovics László – innovációs és technológiai miniszter:

A konferencián elhangzott: több területen elindultak már a fejlesztések. A kibertámadások kivédésére létrehozott a minisztérium egy műveleti központot, emellett dolgoznak a digitális katona programon, melynek célja olyan eszközökkel felszerelni a harctéren lévő katonákat, melyek azonnali információkat küldenek a vezetők felé.

F.M./P.B.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: