keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hagyomány és minőség: nyit az Adventi Udvar a Kvártélyházban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hagyomány és minőség: nyit az Adventi Udvar a Kvártélyházban (Videó)

2013 december 01 - vasárnap
Hétfőtől várja az Adventi Udvar a Kvártélyházban a látogatókat. A város kulturális és fesztiválcége decemberben egy Presser Gáborral közös Csík zenekar koncerttel is megörvendezteti a zalaegerszegieket, és idén is lesz szabadtéri szilveszter. Minderről sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán alpolgármester, Tompagábor Kornél, a Kvártélyház igazgatója és Ferencz András, a Kvártélyház produkciós vezetője.

A minőségi, hagyományőrző adventi sorozat ötlete a város két alpolgármesterétől, Doszpoth Attilától és Balaicz Zoltántól ered. A grazi, klagenfurti, bécsi példákból kiindulva egy olyan rendezvényt álmodtak, amely a szíveket is megmozgatja, nemcsak a pénztárcákat. Mindezt a Kvártélyház valósítja meg.

A zalai kézművesek mellett igényes gasztronómiai kínálattal találkozhatnak a látogatók, jövő szerdától pedig minden hétköznap óvodás és iskolás csoportok lépnek fel délutánonként. Az adventi programsorozatra a Csík zenekar és Presser Gábor közös koncertje teszi fel a koronát a sportcsarnokban.

A Kvártélyház idén is megszervezi a városi szilvesztert. A program tavaly, amikor első alkalommal tartottak szabadtéri óévbúcsúztatót, nagy sikert aratott. A vendégeket jó hangulat, forralt bor és remek koncertek várják december 31-én, és, természetesen, idén is lesz újévköszöntő tűzijáték január 1-jén.

P.Á.

Tartalom megosztása: