keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hagyományőrzés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hagyományőrzés (Videó)

2017 május 04 - csütörtök
Az országban elsőként Zalában alakítják ki a Hagyományok Házának megyei hálózatát. A nemzeti intézmény a Zalai Táncegyüttessel és a Zala Megyei Népművészeti Egyesülettel működik együtt. Az egy éves projekt 16 millió forintból valósul meg. A részletekről ma sajtótájékoztatón tájékoztatták az újságírókat.

Zala megye és Zalaegerszeg kiemelt területe a hagyományőrzésnek, hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amely a Zalai Táncegyüttes produkciójával vette kezdetét. A polgármester jelezte: a város vezetése nagy hangsúlyt fektet az értékmentésre, ezért kezdettől fogva támogatták a kezdeményezést.

Balaicz Zoltán polgármester:

A Hagyományok Háza 2001-es alapítása óta törekszik arra, hogy a vidéki intézményeket bevonva biztosítson programokat a népi kultúra és a hagyomány iránt érdeklődő nagyközönség számára. Ehhez Zalaegerszegen is találtak partnereket.

Dr. Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója:

A megyei hálózat kialakításában a Zalai Táncegyüttes és a Zala Megyei Népművészeti Egyesület a partner. A közös munka eredményeként a következő évben egyebek mellett különféle kiállítások, rendezvények és továbbképzések valósulnak meg.

Rácz Petra, a Zalai Táncegyüttes Egyesület elnöke:

Skrabut Éva, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke:

A Hagyományok Házával mindkét civil szervezet régóta jó kapcsolatot ápol, a mostani kapcsolatfelvétel azonban új lehetőségeket teremt az egyesületek számára. Az összefogás elkerülhetetlen a megvalósítandó célok eléréséhez hangzott el a tájékoztatón.

Sz.É./P.V.B.

Tartalom megosztása: