keresés a weboldalon

Hagyományőrző programok Botfán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hagyományőrző programok Botfán (Videó)

2011 március 21 - hétfő
A világfa projekt támogatásával harc művészezettel, korongozással, gyöngyfűzéssel és számos hagyományőrző programmal töltötték péntek délutánjukat a Mindszenty Iskolások. A több mint száz diák kipróbálhatta magát vívásban és íjászatban is. A közös kikapcsolódás nemcsak összekovácsolta, de értékes tudással is gazdagította a kicsiket.

Ezúttal a Mindszenty Iskolások vehettek részt a Világfa projekt hagyományőrző foglakozásán. A több mint 100 tanulót a botfai Mindszety Ifjúsági Ház fogadta, hogy a magyar nép hagyományaival és történelmének felidézésével tölthessék a délutánt.

A tanulók megismerkedhettek olyan ősi mesterséggel, mint a fazekassággal. Kipróbálhatták a legismertebb tradicionális eljárást a korongozást. A lányok kedvenc elfoglaltsága a gyöngyfűzés volt, színes karkötőket és nyakláncokat készítettek maguknak és társaiknak. A fiúkat leginkább az íjászat és középkori harcművészeti bemutató nyűgözte le.

Horváth Rita a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület alelnöke, a program koordinátora elmondta elsődleges céljuk hogy a hagyományőrző programokkal játékosan gyarapítsák a diákok tudását a magyarság tudatát.

A program folytatása a bocföldei Általános Iskolában lesz, ahol a gyerekek örömére szintén 3 napot töltenek a lelkes civilek.

DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: