keresés a weboldalon

Hagyományos vigasság

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hagyományos vigasság

2009 június 28 - vasárnap
Sok éves hagyománya van az Apáczai ÁMK által szervezett Szentiván éji vígalomnak. Az időközben egyre szűkösebbé váló anyagi keretek mindjobban korlátozzák az ez alkalomra kínálható kikapcsolódási lehetőségeket. Mindezt az idén egy hatalmas felhőszakadás is tetézte. Az intézmény tornatermébe szorult főzőverseny közösségépítő jellegén mindez semmit sem csorbított.

Hét csapat nevezett a gulyáskészítő megmérettetésre, melyhez az alapanyagokat a szervezők biztosították. Azonban a titkos és kevésbé titkos kiegészítőkről a résztvevők gondoskodtak. Végül a sokféle finom íz közül hosszas döntés után a zsűri a településrészi önkormányzat főztjét ítélte a legjobbnak.

Ezzel egyidőben a házi borok is megmérettettek, miközben elhangzott, egyre elismertebbé válnak hazai és nemzetközi szinten a zalai, különösen a Zalaszentgrót környéki nedűk, maguk mögé parancsolva még a történelmi borvidékek (Villány, Tokaj) italait is.

A szervezők elmondták, a szerényebb lehetőségek ellenére a résztvevők lelkesedése élteti tovább a Szentivánéji programot. Közülük kiemelkednek a helyi nyugdíjasok, a gimnazisták és a külsős fellépők. Az idén részben az időjárásnak köszönhetően elmaradtak a rendezvényhez kapcsolódó mágikus elemek, melyek a fővarázsát adták egykor a programnak.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: