keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hallgatóinknak ingyenes próbaérettségi

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hallgatóinknak ingyenes próbaérettségi

2004 szeptember 03 - péntek
Nyelviskolánk 8 éves története alatt nagyon sok sikerről, elismerésről számolhatunk be (FMM, NFI stb.), de számunkra a legnagyobb elismerés, ha hallgatóink jó eredménnyel, elégedetten és sikeres nyelvvizsgával fejezik be a tanfolyamot.

A 2003-as év iskolánk számára nagy kihívás volt, amit sikeresen teljesítettünk. A város első akkreditált nyelviskolája lett intézményünk, és elsőként akkreditáltattuk az ANGOL és a NÉMET nyelvi képzési programunkat, így már 55% kedvezményt tudunk hallgatóink számára biztosítani. A 2004-es év is a kihívások teljesítésével, a hallgatók igényeinek figyelembevételével és az újdonságok kidolgozásával telt el, mondta Szabó Józsefné iskolavezető.
– Az iskola jövőbeni elképzeléseiről, illetve a bevezetett újdonságokról hallhatnánk?
– Igen, természetesen. A nyári nyelvvizsga-felkészítő kurzusainkon több mint 100 középiskolás diák vett részt. Az egyik nagy problémájuk az emelt szintű érettségi, mivel az a 2005-ös évben kerül bevezetésre, úgy gondoltuk, hogy iskolánk indít emelt szintű, érettségire felkészítő kurzusokat. Tanáraink nagy része már elvégezte az emelt szintű érettségiztető tréninget. A tananyag kiválasztása, feldolgozása megtörtént, és így készen áll angol és német nyelvből az emelt szintű érettségi követelménynek megfelelő tananyag. E két nyelvből szeretnénk tanfolyamot indítani 2004. október 2-án heti 1×3 tanórában 14.30 órai kezdéssel. Az időpont kiválasztásánál és a heti óraszámnál figyelembe vettük a diákok elfoglaltságát is. A tanfolyam befejezésekor ingyenes próbaérettségin vehetnek részt hallgatóink, így meggyőződhetnek tudásukról, ha sikeres a próbaérettségi, akkor biztosak lehetnek, hogy „ÉLESBEN” is sikerülni fog.
A másik újdonság a DVD-kurzusok bevezetése. Abból a megfontolásból döntöttünk így, hogy a minél életszerűbb szituációkat és az „élő”, nem az irodalmi ANGOL-t is gyakorolják hallgatóink, ezért DVD-n lévő filmet dolgoztunk fel 30 órás tanfolyamra. Ajánljuk mindenkinek, aki már jól beszéli az ANGOL nyelvet, a hétköznapi élőnyelvet filmekből nagyon jól el tudja sajátítani. Célunk mindig is a kommunikációközpontú oktatás.
Szeretnénk a munkanélkülieknek, GYES-en, GYED-en lévőknek napközbeni (de. 10.00 órától du. 13.30 órától) 100 órás tanfolyamot indítani, óriási kedvezménnyel (28%) angol és német nyelvből.
A munkanélküliek is igénybe vehetik az SZJA-kedvezményt, mert közvetlen hozzátartozó is igényelheti (szülő, nagyszülő, testvér stb.) és így valóban nagyon kedvezményes az óradíj. A tanfolyamok intenzívek, heti 4×4 tanóra (H-Cs) így 6 hét alatt elvégezhető egy kurzus és folytatható a következő 100 óra, ki mit tűz ki célul maga elé.
Éljenek a lehetőséggel, mivel a munkaerőpiacon a versenyképesség egyik záloga a nyelvtudás.

– Szeptembertől mit kínálnak a lakosság számára?
– Tantermeink klimatizáltak, tévével, videóval, DVD-vel vannak felszerelve, ezenkívül írásvetítő, projektor segíti az oktatás magas színvonalát. A hozzánk beiratkozók biztosak lehetnek a továbbhaladás (következő szintre lépés) lehetőségében, eddig minden szinten legalább 2 csoportot indítottunk, tehát a folyamatosság biztosított.
Tanfolyamaink 100 órásak, a kezdőtől a felsőfokú nyelvvizsgáig indítunk kurzusokat angol és német nyelvből.
Az órakezdés 17.35, így kb. 4 hónapig tart a 100 óra és februárban folytatható a következő szint.
Francia és olasz nyelvből kezdő, középhaladó és haladó szinten indítunk kurzusokat.
– Méltán nagyszerű és népszerű Trinity és ÖSD nyelvvizsgákra meddig lehet jelentkezni?
– A Trinity ANGOL júniusi szóbeli nyelvvizsga sikeressége 100%-os volt, sőt 2 fő hallgatónk kitűnő (Distinction) minősítést kapott. Mindenképpen ajánljuk a 20, 30 órás nyelvvizsga-felkészítő kurzusainkat, mivel vizsgaspecifikusan történik az oktatás. Jelentkezési határidő: szept. 8-a. 2004. szept. 7-én 13.00 órakor Mock-Exam-t tart az Angliából érkező vizsgáztató, szeretettel várjuk az ANGOLtanárokat, akik a Trinity nyelvvizsgára készítik fel hallgatóikat. Mindenképpen hasznos, mert magáról a vizsgáról „élőben” tájékozódhatnak a tanárok és utána a vizsgáztatóval értékelik a vizsgát. Kérjük a pedagógusokat, hogy szept. 4-ig jelezzék részvételi szándékukat, utána nem áll módunkban jelentkezést elfogadni. Az ÖSD német nyelvvizsga is méltán népszerű, hisz ez évben kezdtünk el vizsgáztatni, és eddig összesen a 3 vizsgán 125 fő vett részt, átlagosan 83% a sikerarány. Az ÖSD nyelvvizsgára a jelentkezési határidő aug. 19-e volt, illetve az októberi vizsgára szeptember 14-ig lehet jelentkezni.
– Kik vizsgáztatnak az ÖSD német nyelvvizsgán?
– Az ÖSD nyelvvizsga írásbeli vizsgafelügyeletét, valamint a vizsgadolgozatok kijavítását, értékelését az iskola tanárai végzik. Kilenc (9 fő) tanárunk az ÖSD bécsi vizsgaközpont által kiképzett vizsgáztató. A képzést kitűnő minősítéssel fejezték be, erről tanúsítványt kaptak. A fentiekből adódóan a szóbeli vizsgáztatás is tanáraink feladata, ők értékelik a vizsgát és a nemzetközi nyelvvizsga-bizonyítványt is a vizsgabizottság elnöke állítja ki.

– Ön szerint, mi az oka, hogy a Sprint-L Nyelviskola egyre népszerűbb nemcsak Zalaegerszegen, hanem a régióban?
– Sikerünket köszönhetjük egyrészt kiváló, agilis, fiatal, segítőkész tanári gárdánknak, másrészt a kiválasztott népszerű és megbízható nyelvvizsgatípusoknak. Manapság a sok nyelvvizsga közül nagyon nehéz választani. Mi pontosan tájékoztatjuk a vizsgázni szándékozókat a lehetőségekről, és ha a nálunk letehető nyelvvizsga nem felel meg az Ő céljuknak, ajánljuk a neki megfelelőt. Örömmel elmondhatjuk, hogy pl. Pécsről, Keszthelyről, de a régióban nagyon sok helyről jelentkeznek nyelvvizsgáinkra és tanfolyamainkra.
– Milyen egyéb szolgáltatásokat kínál az iskola?
– Általános lakossági kurzusainkra jelentkezőknek a kezdő kivételével, ingyenes szintfelmérővel állapítjuk meg a tudásszintjét és soroljuk be a megfelelő szintre. Az általános nyelven kívül oktatunk szaknyelvet. Számtalan cégnél mi oktatjuk az angolt, németet, franciát, olaszt és magyart, mint idegen nyelvet. Ezenkívül a Kodolányi János Szakközépiskolában idegenvezető hosztesz szakon mi készítjük fel nyelvvizsgára a hallgatókat. Az állami nyelvvizsga-felkészítőn túl, a szaknyelvi vizsgára is iskolánk tanárai készítik fel a hallgatókat. A nyelvvizsgázók sikeraránya 80% feletti, a kétnyelvű (Origó, BME) nyelvvizsgák esetében ez nagyon magas aránynak tekinthető. Mindez azt hiszem a BME által akkreditált nyelvvizsgáztató tanáraink magas felkészültségének köszönhető. Az angol nyelvet oktatjuk a Gábor Dénes Főiskolán kedvezményes áron.
Az oktatáson kívül vállalunk fordítást, tolmácsolást nemcsak a fő nyelveken (pl. angol, német, francia, olasz), hanem az ún. kisebb (pl. lengyel, szlovák stb.) nyelveken is.

Tartalom megosztása: