keresés a weboldalon

Hamarosan megújul a Vizslapark (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hamarosan megújul a Vizslapark (Videó)

2018 július 12 - csütörtök
Javában tartanak a munkálatok a Vizslaparkban. A belváros központi zöldfelülete összesen 283 millió forintból újul meg. A rekonstrukció részeként egyebek mellett bővítik a meglévő játszótereket, kamerarendszert, kutyafuttatót és sétányokat építenek.

2016 év végén indult el a projekt, melynek előkészítésére az önkormányzat saját forrásból 11 millió forintot költött. Ennek köszönhetően a tervek határidőre elkészültek – mondta Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

A kivitelezés megfelelő ütemben halad ezen a 8 hektáron. A beruházás elsődleges célja, hogy a belváros még élhetőbbé váljon – hangsúlyozta Vigh László országgyűlési képviselő.

A rekonstrukció három fő elem köré csoportosul. Ezekről – bevonva a környéken élőket – lakossági fórumokon döntöttek. Így a hamarosan megújuló park mindenki számára közkedvelt hely lesz – a részletekről Bali Zoltán, a térség önkormányzati képviselője tájékoztatott.

Emellett a sportolók kedvéért 400 méteres futókört, a kutyáknak pedig egy elkerített területet alakítanak ki. Az első ütemmel várhatóan november végére elkészülnek. A Vizslapark végleges formáját 2019 tavaszára nyeri el.

V.D./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: