keresés a weboldalon

Harmadszor a Szolnok nyert

Zalaegerszeg címer
Hírek

Harmadszor a Szolnok nyert

2016 április 11 - hétfő
Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olaj KK 72-76 (14-25, 14-7, 22-25, 22-19)
Zalaegerszeg, 2400 néző
Zalakerámia ZTE KK: Kinney 14, Govens 22/9, Kerpel-Fronius 9/3, Mohácsi 4, Pantelic 10/3, csere: Velkey 3/3, Balmazovic 10/6, Czinger -, edző: Bencze Tamás

A felsőházi rájátszás ötödik körében a Szolnoki Olaj KK volt a Zalakerámia ZTE KK vendége. Az első negyed közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor megtört a ZTE lendülete és sorra maradtak ki a dobásokat. Pontosabban játszott az Olaj és Borisov, majd Vojvoda triplájával megléptek (7-13). A 7. percre Pantelic duplájával és Velkey hármasával egy pontra zárkózott a hazai csapat (12-13). A negyed vége a vendégeké volt és a dudaszó előtt Borisov hármasával tizenegy pontos előnyt szereztek (14-25). A második játékrész Govens duplájával indult, majd két perc múlva Jones válaszolt (16-27). Nagyon akartak a fiúk, de rettentő pontatlanul dobtak. A 16. percre Kinney büntetőivel zárkózott a ZTE, de Wittmann hármasa újra visszaállította a tíz pontos vendég előnyt (22-32). A 17. percben Govens szerzett egy duplát, majd az utolsó percbe fordulva egy közelit, Ivkovic pedig időt kért (26-32). Kinney egy szerzett labdából indult és ziccerezett pontosan (28-32). Ez a kosár jelentette a félidő végét és volt mit megbeszélni, áttervezni a nagyszünetben. A nagyszünet után Mohácsi remek befutásából két egységre zárkóztak a kék-fehérek (30-32). Továbbra sem mentek a külső dobások. Vojvodát egyszerűen nem tudták tartani  ahazai védők és újabb hármassal növelte a vendég előnyt. Kinney duplájára Wittmann egy távolival felelt (39-50). Bencze Tamás időt kért. Jó tett a szusszanásnyi pihenő és Pantelic egy hármassal jelezte nem adjuk magunkat könnyen (42-50). A 27. percben Vojvoda duplájára Balmazovic válaszolt egy hármassal (42-52). Az utolsó perc közepén Kerpel-Fronius büntetőzött pontosan. Az utolsó momentum mégis a vendégeké lett. Vojvoda kihagyott hármasát Keller pöckölte a gyűrűbe (50-57).  A záró felvonásban fogcsikorgatva küzdöttek a hazaiak. A fáradni látszó vendégek ellen fokozatosan jött vissza a meccsbe a ZTE. Három és fél perccel a vége előtt Kinney büntetőzött pontosan és újra két pontra olvadt a Szolnok előnye (63-65). Wittmann és Govens is hármast szerzett, tehát nem változott a csapatok közti távolság. A 38. perc elején Govens egyenlített (68-68). Govens blokkolta Vojvodát, majd Mohácsi tette vissza Pantelic elrontott hármasát. Hosszú idő után újra a ZTE vezetett (70-68). A Szolnok időkéréssel próbálta megtörni a hazai rohanást. Wittmann egy közép távolival egyenlítet (70-70). Balmazovic egy horoggal válaszolt (72-70). Borisov üresen maradt és bedobta a távolit (72-73). 24 másodperccel a vége előtt Bencze Tamás időt kért. Wittmann a szurkolók hangorkánja közepette sem hibázott büntetőt (72-75). Govens kihagyta a távolit, Kinney pedig odaütött Vojvodának, aki csak egyiket értékesítette (72-76), de ezzel eldöntötte a rangadót.

Bencze Tamás: -Gratulálok a Szolnoknak, ők is mindent megtettek azért, hogy nyerjenek, és a végén ez sikerült is nekik. Nüanszok döntöttek: ők bedobták azt, ami nekünk kimaradt. Nem tehetek szemrehányást a fiúknak, mert maximálisan felkészültünk és az első félidőben védekezésben meg is tettük, amit szerettünk volna, ám a második játékrészben rutinosabbnak kellett volna lennünk. Persze ilyen hangulatban ezt nem könnyű mindig abszolválni, sajnos ez most így sikerült. Köszönjük szurkolóink támogatását, szerdán próbálunk javítani.

A ZTE KK a felsőházi rájátszás következő fordulójában a TLI Alba fehérvárt fogadja szerdán este 19 órától.

Jóna István 

Tartalom megosztása: