keresés a weboldalon

Harmadszor is legyőzte a ZTE KK a Körmendet!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Harmadszor is legyőzte a ZTE KK a Körmendet!

2016 április 04 - hétfő
Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 67-70 (12-19, 14-9, 15-25, 26-17)
Zalakerámia ZTE KK: Kinney 17/9, Govens 12/3 Kerpel-Fronius 12/6, Mohácsi 7/3, Pantelic 11/3 CS.: Balmazovic 11/6, Czinger -,Velkey -, edző: Bencze Tamás

Zsúfolásig telt a körmendi sportcsarnok és már a mérkőzés kezdete előtt egymásnak feszültek a szurkolótáborok.

Remekül kezdett a vendégcsapat. Kinney és Pantelic is hármassal köszönt be, majd Govens pillanatai következtek és a negyed felénél már kilenc ponttal vezetett a ZTE. Nagy küzdelem folyt a pályán. Az első negyed hajrájában Dickerson és Petty pontjaival zárkózott a Körmend. A negyed végén Govens hintett egy hármast, majd Petty szlalomozott végig a védők között és ziccerezett pontosan (12-19). A második negyed elején védekezést váltott a zalai csapat, amit a Körmend nehezen reagált le. Két eladott labda és a Körmend büntetett. Sorozatban három duplával egy pontra zárkóztak. A 13. percben Dickerson egy büntetővel egyenlített (19-19). Pontatlanul és kapkodva játszott a ZTE. Egy újabb pontatlan passzból indultak a hazaiak és Duinker kosarával már a Körmend vezetett (21-19). A 17. percben Kerpel-Fronius és Kinney gyors pontjaival visszavette a vezetést a ZTE és a félidőig meg is őrizte azt (26-28). A nagyszünet után visszavette a vezetést a hazai csapat, de Mohácsi és Kinney hármasával, valamint Pantelic duplával öt ponttal megléptek a zalaiak (31-36). A 24. percre Govens a kipontozódás szélére sodródott, majd egy technikai faultot követően végleg a padra kényszerült. Nem est össze Bencze Tamás együttes és tartotta megszerzett előnyét. A Govens helyére beállt Balmazovic egy hármast, majd egy duplát is szerzett. A 27. percre Kerpel-Fronius büntetőivel tíz pontos előnyt szereztünk (37-47). A negyed végre Tóth és Ferenc csökkentette a hazaiak hátrányát, amit Kinney nem hagyott annyiban és egy triplával viszonozta, majd Kerpel-Fronius hármasánál 12 pontra nőtt a ZTE előny (41-53).

A záró negyed elején 15 pontra duzzadt a vendég előny (41-56). Mindent beleadott a Körmend. Petty és Duinker vezetésével fokozatosan dolgozták le hátrányukat és a 38. percben McKinney büntetőivel kiegyenlített a kupagyőztes (60-60). Őrületes végjátékra volt kilátás. Balmazovic vette kezébe a dolgokat és előbb egy duplát, majd egy hármast szerzett, miközben Channels egy duplával válaszolt (62-66). Az utolsó perc elején Petty egy duplával egy kosárnyira csökkentette a körmendi hátrányt. Faultoltak a hazaiak, hogy ne menjen az idő. Kerpel – Fronius keze nem remegett és mindkét büntetőjét bedobta (64-68). A Körmend kapkodott és labdát veszett, Pantelic pedig kiharcolt egy faultot. A szerb óriás mindkettőt bedobta és már kezünkben érezhettük a győzelmet. Petty még szórt egy hármast a végén, de ez már nem számított, mert az idei szezonban harmadszor is legyőzte a ZTE a Körmendet, ráadásul másodszor idegenben.

Bencze Tamás: – Óriási meccs volt, nagy hangulattal. Gratulálok a csapatomnak, mert hatalmas győzelmet ért el itt. Gratulálok a Körmendnek is, mert jó partner volt abban, hogy ez a meccs így sikerült. A nézők biztosan lerágták a körmüket, ellentétes negyedeket játszottunk. Jól kezdtünk, majd visszaestünk, aztán újra jó ütemben kosaraztunk. Govens kiválását is elbírtuk, pedig meghatározó játékosunk. Kulcshelyzetekben többször hoztunk jó döntéseket, ezért nyerhettünk!

A ZTE a negyedik fordulóban szabadnapos lesz, majd április 9-én 17 órától a Szolnok együttesét fogadja a Városi sportcsarnokban.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Jóna István

Tartalom megosztása: