keresés a weboldalon

Harmadszor vigadtak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Harmadszor vigadtak

2008 szeptember 23 - kedd
Az Apáczai ÁMK munkatársai szervezésének köszönhetően harmadszor volt mód ősz eleji vigasságra a Kertvárosban. Bár az idő kissé beleszólt a lebonyolításba, az előre tervezett színes programok szinte mindegyikét meg tudták tartani.

A napot az intézmény égisze alatt működő nyugdíjasklub két kiállítása nyitotta meg. A hölgyek kézimunkái mellett a saját kiskertben termelt zöldségekből álló gusztusos terítéket is meg lehetett szemlélni. Köztük olyan érdekességeket, mint a végtelenségig növő kolbász tököt, vagy az ősszel érő perui cseresznyét. Aktivitásban a nyugdíjasok az élen jártak, hiszen nagy sikert arattak a hazai alapanyagok felhasználásával készült gulyásukkal és a megunhatatlan palacsintával.

De nemcsak a finom étkeknél álltak sorba a kertvárosiak, hanem az alkalmi jósda előtt, szép jövőben reménykedve és a romantikus hangulatú lovaskocsinál is, mely az Építők útján rótta a köröket. Őket kerülgette az a néhány lelkes sport ember, aki a hideg idő ellenére is tájfutásnak eredt, illetve az intézmény udvarán a közlekedés ügyességi és modellautó verseny résztvevői, nézői. A többi program az intézmény falain belül zajlott, a helyszűke ellenére kellemes hangulatban.

Így a kultur blokk is, melynek vidám díszletéül az az óriás papírcsákó szolgált, melyet közel 90 négyzetméter alapanyagból készítettek e napra a gyerekek. A színpadon egymást váltották a népszerű fellépők zenés – táncos produkciókkal, szinte minden műfaj képviseletében. Az esti bált, a ház „öregei”, az 1987 óta itt próbáló Helikon Táncklub három csoportja nyitotta meg, többségében latin – amerikai ritmusra lejtett bemutatóval. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: