keresés a weboldalon

Harmincöt éves az Űrhajós Úti Óvoda

Zalaegerszeg címer
Hírek

Harmincöt éves az Űrhajós Úti Óvoda

2004 október 12 - kedd
Harmincöt évvel ezelőtt a nagy gyermeklétszám kiszolgálására épült a Landorhegy új óvodájaként, a mai Űrhajós Úti Óvoda. Működését négy csoporttal kezdte meg az intézmény, az első évben 130 kisgyermeket fogadott. A 70-es évek demográfiai csúcspontjának idején egy új szárnnyal, és benne két további csoportszobával bővült az épület. Jelen pillanatban is hat csoportban, összesen 146 gyermeket gondoznak az Űrhajós Úti Óvoda nevelői nap mint nap.

A harmincöt éves jubileum tiszteletére több napos programsorozatot szervezett az intézmény vezetése. Az ünnepi megemlékezés alkalmával dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntötte az egybegyűlt óvónőket, gyerekeket és szüleiket. Beszédében utalt arra, hogy a mai anyagi körülmények közepette nem tehetnek mást a szülők, minthogy az óvónők felügyeletére bízzák gyermekeiket. Éppen ezért az önkormányzatnak az a feladata, hogy minél jobb körülményeket teremtsen az óvodákban.
Az évforduló alkalmából dicsérő oklevelet nyújtott át a polgármester az Űrhajós Úti Óvoda dolgozóinak, megköszönve azt a gondozó, nevelő tevékenységet, amit az elmúlt 35 év folyamán fejtettek ki a gyerekek érdekében. Az oklevélhez 60 ezer forintot is mellékelt dr. Gyimesi Endre.
Mónusné Zajzon Zsuzsanna óvodavezetőtől megtudtuk, játékait és foglalkoztatóeszközeit tekintve jól ellátott az Űrhajós úti intézmény. Nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében az óvoda tágas udvara is, amelynek legszebb és legújabb ékkövét Gyutai Csaba alpolgármester avatta fel. Az önkormányzat által tavaly elindított Tündérkert program részeként korszerű, az uniós szabványoknak megfelelően készült játszókomplexummal gazdagodott az óvoda. A mászókát, csúszdát és hintát is magába foglaló létesítmény közel hatmillió forintos költséggel készült.
– Egyetlen dolguk van a gyerekeknek az óvodában: játszani. A játék révén kell megismerkedniük a világgal, felkészülni az életre. Az önkormányzatnak és az intézményeknek az a feladatuk, hogy megteremtsék ehhez a feltételeket – fogalmazott avatóbeszédében Gyutai Csaba. – A Tündérkert program azt célozta meg, hogy felújítsuk az óvodák játszótereit, olyan állapotba hozzuk őket, hogy megfeleljenek a mai kor igényeinek. Az alpolgármester elmondta, az Űrhajós Úti Óvodát követően még az idei évben felavatják a Csillagközi Óvoda új játszóeszközeit, jövőre pedig további kettő, vagy három intézményben indítanak fejlesztést.

Tartalom megosztása: