keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Harmóniában a színekkel

Zalaegerszeg címer
Hírek

Harmóniában a színekkel

2005 november 22 - kedd
Színek és fények címmel kézzel festett üveg és díszítő művészeti alkotásait mutatta be Delacasse Lászlóné Bencze Erzsébet. A Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben megnyílt tárlaton Boncz Barnabás, a Hevesi Sándor Színház művészeti titkára méltatta az alkotó munkáit, aki nagy-nagy örömmel és megszállott módon kezdett el foglalkozni az üvegfestészettel. Megragadta az üveg titokzatos, színes, törékeny világa és zeneisége, amelyben önmagára lelt.

Hosszú kísérletezés után kidolgozta saját technikáját, szatinálással sejtelmes szatén fényhatást ér el. A színek együttesében az ezüstök, a bársonyos bordók, a szétsugárzó pirosak, rőtvörösek, mély kékek, a villogó sárgák és zöldek alkotják a „messzezengő kórust”. Munkái szépek, harmonikusak a legnemesebb értelemben és hatni képesek az érzelmeinkre – fogalmazott Boncz Barnabás.

Delacasse Lászlóné így vall magáról: „a művészet gyermekkorom óta meghatározója volt életemben. A kirakatrendező és dekoratőr képesítés után Budapesten az Iparművészeti Múzeumban, mint grafikus kezdtem, majd  itthon folytattam a szakmát. Közben rajz-biológia és énektanári diplomát szereztem. Különösen a kórusművészetben értem el eredményeket, alapító karnagya voltam a Zalaegerszegi Városi Fiúkórusnak”.

A kiállításmegnyító hangulatát fokozta a fiúkórus szereplése és Bella Levente szólószáma is. A Megasztárban szép sikereket elért Levente köszönetét fejezte ki „Erzsi néninek, akitől énekelni tanult”.

A zsűrizett alkotásokból nyílt kiállítást december 10-ig tekinthetik meg az érdeklődők. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: