keresés a weboldalon

Három bajnoki érmet szerzett a TRIÓ Egerszeg ZTC

Zalaegerszeg címer
Hírek

Három bajnoki érmet szerzett a TRIÓ Egerszeg ZTC

2018 július 04 - szerda
Csákvár térségében, a Gém-hegy adott otthont a tájékozódási futók idei középtávú és váltóbajnokságának. A két futamban megrendezett versenyen már a délelőtti selejtezőkben bizonyítani kellett azt, hogy fizikailag, technikailag és pszichésen is felkészültek a legjobbak, hiszen kategóriánként a legjobb 24 fő jutott az „A” döntőkbe. A terep, a kitűzött pályák technikailag magas színvonalúak voltak, fizikálisan változatos haladást kívántak.  

A középtávú versenyre mintegy 970-en neveztek a 14-es korcsoporttól a veteránokig minden korosztályban. Zala megyéből a Göcsej KTFE 6, míg a TRIÓ Egerszeg ZTC 18 versenyzője jutott a délutáni „A” döntőbe, akik délután már a bajnoki érmekért, pontokért küzdhettek. A döntő legjobban az N35-ben versenyző Sárecz Évának (TRIÓ Egerszeg ZTC) sikerült, aki magabiztos versenyzéssel több, mint 5 perc előnnyel nyert és lett országos bajnok. Magabiztos versenyzéssel nyert bajnoki aranyérmet a Göcsej KTFE tájfutója Varga József is, aki az F50-es korcsoportban indult. Bajnoki pontszerző 6. helyen végzett a női elit kategóriában Bertóti Regina (Göcsej KTFE), a N35-ben 4. helyen célba érkező Szabó Ágnes (TRIÓ Egerszeg ZTC) és F70-ben Vajda László (TRIÓ Egerszeg ZTC), aki az 5. helyet szerezte meg.

A Középtávú Országos Bajnokság másnapján, szintén a Gém-hegyen került megrendezésre a Váltó Országos Bajnokság. Itt 228 váltó, közel 700 tájfutója izgalmas és technikás pályákon versenyzett a bajnoki érmekért. A versenyen a Göcsej KTFE 8, míg a TRIÓ Egerszeg ZTC 9 váltóval ált rajthoz.

Ezen a bajnokságon is a szeniorok szereztek bajnoki érmeket. A N105-ös kategóriában (minimum összéletkor) meglepetést okozott a TRIÓ Egerszeg ZTC váltója. A Szabó Ágnes, Pap Viktória, McCarthy Bernadett összetételű csapat nagyszerű versenyzéssel az eső helyen futott át a célvonalon, amely magyar bajnoki címet jelentett. Az N125-ös kategória egyik esélyese volt a TRIÓ Egerszeg ZTC csapata (Porgányiné Henrich Piroska, Uhlir Tímea, Sárecz Éva), akik címvédőként álltak rajthoz. A „lányok” ezúttal is nagyszerűen futottak és magabiztos fölénnyel újabb bajnoki aranyérmet nyertek. A férfiak mezőnyében a legfiatalabb szenior korcsoportban az F105-ben is meglepetés született. Itt a TRIÓ Egerszeg ZTC váltója (Sárecz Lajos, Fehér Ferenc, Mitró Zoltán) futott nagyon jól és a bronzérmet jelentő harmadik helyen értek célba. Az utánpótlás korosztályban, legjobban a TRIÓ Egerszeg ZTC ifjúsági csapata szerepelt, akik kevesebb, mint egy perccel maradtak le dobogóról!

 

-P-

Tartalom megosztása: