keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Három év után újra az NB II-ben a ZKK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Három év után újra az NB II-ben a ZKK

2016 szeptember 28 - szerda
A 2013/2014-es idényben szerepelt utoljára az NB II-ben a ZKK férfi kosárlabda csapata. Akkor megismételve a kezdő szezonjában mutatott produkcióját, 6. helyen végzett az együttes. Nehéz időszak volt ez a csapat számára, mivel a szezon felét 5-7 emberrel volt kénytelen lejátszani.

A szezon vége akkor az addigi NB II-es szereplés befejezését is jelentette. A 2016-os esztendő aztán folyamatos pozitív változásokat hozott a csapat életében és több egykori ZKK játékos is hazatért más magyar városokból és külföldről, munkahelyet váltott, amely dolgok ismét lehetővé tették számukra, hogy esetleg komolyabb szinten kosárlabdázzanak. Ehhez hozzájött, hogy akadt egy-két kosárlabdázó a baráti körben, akik viszont már nem kívánták igazán komoly szinten folytatni a játékot, így számukra is megfelelő megoldásnak kínálkozott a ZKK. Az elképzelést tettek követték és 2008 nyarához hasonlóan 2016-ban a ZKK újra benevezett az NB II-es pontvadászatba. Ambrus Péter, Rózsás Gábor, Takács Gábor és Tóth Ákos a korábbiakhoz hasonlóan a két legutóbbi idényt is a ZKK színeiben játszotta végig, ide tartozott még Becze Barnabás és Murvai Dániel, de két utóbbi játékos párhuzamosan az NB II-ben is szerepelt más csapatokban, utóbbi a Dombóvárral szerzett nyugati bajnoki címet és a négyes döntőbe is bejutott. A hat említett játékoshoz csatlakozott két régi-új arc, Czeigli Roland és Komáromi Gábor, akik az elmúlt években szintén a megyei bajnokságban szerepeltek, de nem a ZKK színeiben. Ehhez a maghoz fog csatlakozni előreláthatólag 6-10 új játékos is.

Az NB II. Nyugati-csoportjának 2016/2017-es szezonjának 13 csapat vág neki az október első hétvégéjén induló és várhatóan május közepén záruló hosszú és kemény alapszakasznak. A ZKK csapatának céljai az elmúlt 8 évben semmit nem változtak: mindig mindenhol mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy becsületes és sportszerű küzdelem után emelt fővel jöhessenek le a pályáról! Az egerszegi kosarasok október másodikán a soproni Tigrisek ellen idegenben kezdik meg újabb NB II-es kalandjukat.

-i-

 

Tartalom megosztása: