keresés a weboldalon

Három generációval az egészségért (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Három generációval az egészségért (Videó)

2020 január 28 - kedd
Újabb két zalaegerszegi háziorvosi konzorcium szerepelt sikeresen az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán. A Három generációval az egészségért programnak köszönhetően a praxisközösségek összesen 138 millió forint támogatást nyertek.

 A projekt legfontosabb célja a lakosság egészséges életmódjának elősegítése. Az alapellátásban dolgozók szerint már gyerekkorban szükség van a szemléletváltásra, hogy a daganatos, a szív- és érrendszeri, valamint a lelki betegségek megelőzhetők legyenek. A részletekről dr. Batka Jenő házi gyermekorvos tájékoztatott.

A mostani 2 nyertes pályázattal együtt a megyeszékhelyen – az országban egyedülálló módon – immár 5 praxisközösség működik. Így 22 körzet, s mintegy 40 ezer zalaegerszegi vesz részt az ellátórendszer fejlesztésében – számolt be róla Zimborás Béla projektmenedzser.

A városvezetés – lehetőségeihez mérten – nagy hangsúlyt fektet a helyi alapellátás fejlődésére. Többek között megteremtik a korszerű infrastruktúrát, modern orvosi eszközöket biztosítanak, illetve támogatják az ehhez hasonló kezdeményezéseket – mondta Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

A projekteket – az orvosokon és asszisztenseken túl – gyógytornászok, dietetikusok, pszichológusok, védőnők, valamint kardiológusok segítik. A sikeres megvalósításhoz a Zalaegerszegi Járási Egészségfejlesztési Iroda, valamint civil szervezetk is hozzájárulnak.

V.D./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: