keresés a weboldalon

Három napon át tart a fazekas fesztivál

Zalaegerszeg címer
Hírek

Három napon át tart a fazekas fesztivál

2011 május 06 - péntek
Megnyitotta kapuit ma délután a VIII. Zalaegerszegi Országos Fazekas-Keramikus Találkozó és Fesztivál. Már a nyitónapon nagy volt a sürgés-forgás a Göcseji Falumúzeumban. Míg a színpadon a Zalai Művészeti Fesztivál néptánc és népzene kategóriájának 21 résztvevője váltotta egymást, a foglalkoztató házban fazekas konferenciát rendeztek, de várta az érdeklődőket kirakodóvásár és munkabemutató is.

A múltra emlékeztetett Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere megnyitó beszédében, majd átadta a színpadot a jövő generációjának.

Idén először társult az országos fazekas és keramikus találkozóhoz a Zalai Művészeti Fesztivál népzene és néptánc szakági bemutatója. 21 csoport mutatkozott be a Göcseji Falumúzeum színpadán.

A népzene és néptánc mellett természetesen már az első napon volt alkalmuk bepillantani az érdeklődőknek a fazekas mesterség rejtelmeibe. Ha pedig maga az alkotás nehéznek bizonyult, a szakma mesterei szívesen adták portékáikat. És ez vár mindenkire, aki a hétvégén határoz úgy, hogy a Göcseji Falumúzeumba veszi az irányt.

A szervezők nem titkolt szándéka, megdönteni a tavalyi fazekas találkozó látogatói csúcsát. Több mint 8000 látogatóra számítanak a három napos fesztivál során.

F.M.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: