keresés a weboldalon

Három utcában újították fel a járdát (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Három utcában újították fel a járdát (Videó)

2013 október 16 - szerda
A városközpont szépítése mellett a kevésbé frekventált területeken is igyekszik fejlesztéseket végrehajtani az önkormányzat. Az olai városrészen az ott élők kérése volt a Kertész és a Szilágyi Erzsébet utca járdáinak újra aszfaltozása. A munkálatokat a Deák Ferenc Új Városépítő Program keretéből finanszírozták.

Nyilvános bejáráson mutatták meg a sajtó képviselőinek a frissen felújított járdákat a Kertész, az Ola és a Szilágyi Erzsébet utcákban.
 
Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere azt mondta:


A Városgazdálkodási Kft. munkatársai itt nem a megszokott módon végezték el a munkát, hiszen a lakók kérésére a járdáknak csak a rossz állapotú szakaszait aszfaltozták újra.
 
 
Horváth István, a cég ügyvezető igazgató elmondta, hogy kezdetben a teljes járdaszakasz átépítését tervezték, de a lakókkal egyeztetve és a balesetveszélyes részeket felmérve végül emellett a megoldás mellett döntöttek.

 
A város az idén összesen 30 millió forintot fordít járdák, kerékpárutak felújítására. A Városgazdálkodási Kft. munkatársai évente többször felülvizsgálják a 200 kilométernyi hálózat állapotát, és általában ez alapján döntenek a felújításokról. 
 
Balaicz Zoltán alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője elmondta:
 


Ebben az évben, négy kilométer hosszan, mintegy 10 ezer négyzetméternyi járda újult meg a városban. A polgármester úgy fogalmazott, hogy jövőre ennek a dupláját szeretnék megvalósítani.
 
N.Zs./T.S.

Tartalom megosztása: