keresés a weboldalon

Három ZTC-s érem az Éjszakai bajnokságról

Zalaegerszeg címer
Hírek

Három ZTC-s érem az Éjszakai bajnokságról

2016 július 06 - szerda
Kiskunhalas-Zsana térségében rendezték meg több mint 300 résztvevővel a tájékozódási futók idei Országos Éjszakai Bajnokságát. A versenyzők nagy része könnyű, futós pályára számított, de ezúttal a többség tévedett, ugyanis izgalmas, változatos, helyenként komoly technikai felkészültséget és jó térképolvasási képességeket megkövetelő versenypályákat tűztek ki a rendezők.

A versenyzést tovább nehezítette a heves esőzés, ami egy órával a verseny előtt kezdődött és csaknem végig nehezítette a futók gyors haladását, és korlátozta a fejlámpa kis fénye miatt már amúgy is rövid látótávolságot. A versenyen nagyszerűen szerepeltek a TRIÓ Egerszeg ZTC sportolói, akik három érmet is elhoztak. A juniorok mezőnyében Porgányi Márk (F20) végig nagyon jól versenyzett és szinte hibátlan futással szoros versenyben a harmadik helyen végzett. Idén a második bajnokságán második érmét szerezte a válogatott kerettag sportoló. Ugyan ebben a kategóriában Fekete Ágoston a bajnoki pontot érő hatodik helyen végzett. A szeniorok mezőnyében Szabó Ágnes (N35) a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is jól futott és újabb érmet szerzett, a dobogó második fokán az ezüstérmet vehette át. A ZTC harmadik érmét Fehér Ferenc (F45) szerezte, aki éppen az egy évvel ezelőtti éjszakai bajnokságon szerzett sérülésével kényszerült az elmúlt egy évben kényszerpihenőre.

Ezúttal viszont nagyon jól osztotta be erejét és az erős mezőnyben a harmadik helyet szerezte meg. Az ifjúsági korosztályban érdemes még megemlíteni Porgányi Anna hetedik és a serdülőkorú Csertán András 12. helyezését is.

-i-

Tartalom megosztása: