keresés a weboldalon

Háromnapos gasztronómiai fesztivál kezdődött Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Háromnapos gasztronómiai fesztivál kezdődött Zalaegerszegen (Videó)

2015 szeptember 04 - péntek
Elkezdődött a Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál. Hivatalos megnyitóját péntek délután tartották. A háromnapos rendezvénnyel a szervezők a térség vadászati értékeire kívánják felhívni a figyelmet. A program középpontjában a gasztronómia és a könnyűzenei koncertek állnak.

Felvonulással kezdődött a fesztivál. A bor és mézlovagrend tagjai a Zalaegerszegi Fúvószenekarral, a Zalai és az Albatrosz Táncegyüttessel, illetve vadászokkal, erdészekkel közösen vonultak végig a Kossuth utcán.

Ezt követően Vigh László, országgyűlési képviselő hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt. Ünnepi beszédében Zala megye gazdag természeti értékeiről szólt.

A fesztivált korábban Belvárosi Szüretként rendezték meg. Új nevet azért kapott, hogy a városnak legyen egy sajátos, országosan is egyedülálló rendezvénye – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

Balaicz Zoltán köszöntőjében beszámolt arról is, hogy Zalaegerszeg valamennyi fesztiválja Magyar Termék Nagydíjat nyert.

A következő három napban 30 borászat mutatkozik be. Szombaton 9 órától főzőversenyt rendeznek a Kossuth utcán, melyhez 350 kg vaddisznóhúst használnak fel. A kulturális programok két helyszínen zajlanak majd. Ezeken fellép többek között péntek este Hobo, szombaton pedig a Wellhello és a Carbonfools.

M.Zs./I.G.

Fotó: Seres Péter 

Tartalom megosztása: