keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hasznos programok diákoknak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hasznos programok diákoknak

2005 június 01 - szerda
A Családfesztivál Alapítvány drogprevenciós munkacsoportja tartott a minap programzáró értékelést, ahol a Mindszenty-iskola Sziget Klubja által szervezett öthónapos szabadidős rendezvénysorozat tapasztalatait osztották meg az érdeklődőkkel.

A Családfesztivál Alapítvány immár négy esztendeje működteti a Sziget Ifjúsági Klubot a Mindszenty-iskolában. A veszélyeztetett ifjak számára a közelmúltban drogprevenciós programot dolgoztak ki, s a diákok egészséges életének fejlesztését kilenc területen célozták meg. Tartottak számukra például életmód előadásokat, természetjáró programokon vehettek részt, de rendszeresen várta őket a kézműves műhely és a teaház is.

A szervezők a prevenciós módszerek kiválasztásában a változatosságra törekedtek, így a kockázatkeresés kielégítését a túrák, míg az elmélyülésre való igényt a szabadidős kisközösségekben végzett közös munka szolgálja. A programok során a személyiségfejlődésre ugyancsak kiemelt hangsúlyt fektettek, a különböző előadásokon a döntéshozatal, a problémamegoldás, a kommunikáció, valamint az önértékelés és az érdekérvényesítés lehetőségei kerültek napirendre.

A klubban átlagosan 30-40 diák látogatta a rendezvényeket, melyet a következő szeptembertől is folytatni szeretnének.
A programok legfőbb célja az volt, a közösség építés mellett a fiatalokat hasznos időtöltésre neveljék.

Bognár Gyöngyi projektmenedzsertől megtudtuk: a rendezvénysorozat az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium, valamint a zalaegerszegi önkormányzat népjóléti osztályának támogatásával valósult meg.

Tartalom megosztása: