keresés a weboldalon

Hatalmas versenyfutás várható az idei szezonban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hatalmas versenyfutás várható az idei szezonban

2018 szeptember 27 - csütörtök
A Zalakerámia ZTE KK szombaton 17 órától a Kecskemét ellen, hazai pályán megkezdi a 2018/2019-es bajnoki pontvadászatot. 

Bence Tamás együttes a nyáron nagyrészt kicserélődött és a vezetőedzőnek nyolc új játékost- négy magyar és négy külföldi- kellett beépítenie a csapatba. A felkészülés jól sikerült és bebizonyosodott, hogy jó döntés volt a fiatal játékosok (Durázi, Gulyás, Papp, Bagó) leigazolása. A hét elején a kék-fehérek nyílt edzésre és szurkolói ankétra várták szimpatizánsaikat a sportcsarnokba. A pörgős edzés után a csarnok büféjében tartott szurkolói ankétot a klub; ahol Bencze Tamás vezetőedző, Stárics Kornél ügyvezető, dr. Bárdos László társadalmi elnökségi tag, valamint Kis Attila technikai vezető válaszoltak a feltett kérdésekre. Szó esett az új igazolásokról, majd a szezonról és a nemzetközi kupában való indulásról is kérdeztek a szurkolók. Bencze Tamás a nemzetközi kupaindulással kapcsolatban elmondta, hogy az elsődleges cél nem az eredményesség, hanem a fiatalok beépítése lesz, de természetesen minél több alkalommal szeretnénk győztesen elhagyni a parkettet. Mint ismert a ZTE KK horvát, cseh és osztrák csapatok ellen küzd majd az Alpok-Adria Kupában.

A vezetőedző elmondta, azt is, hogy az idei szezonban jóval nehezebb lesz a legjobb nyolcba jutás, hiszen a tavalyi felsőházi gárdák mellett, több komoly ambíciókkal bíró klub is az élbolyhoz szeretne tartozni. Az első mérkőzést azzal a Kecskeméttel játssza majd a Zalakerámia ZTE KK, akik ellen a tavalyi nyitófordulóban csúfos vereséget szenvedtek. Az idei cél a hazai pálya őrizése és minél több idegenbeli siker elérése. Október 2-án már az Alpok-Adria Kupában, Horvátországba utazik a ZTE.

Stárics Kornél a külföldi találkozókkal kapcsolatban elmondta, hogy azokról kötelező online stream-et biztosítani, így a jövő keddi, horvátországi találkozót élőben nézhetik a szurkolók, a hazai meccseket pedig a Zalasport közvetíti majd.

 Fotó: Bálizs Zsuzsa

-P-

Tartalom megosztása: