keresés a weboldalon

Hatalomátvétel (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hatalomátvétel (Videó)

2017 április 05 - szerda
Jelképes hatalomátvétellel és ünnepi közgyűléssel kezdődtek ma a hatodik alkalommal rendezett városi diáknapok Zalaegerszegen. A rendezvénysorozat péntekig kínál tartalmas kikapcsolódást a megyeszékhelyen tanulóknak.

A város pecsétjével egyúttal az irányítást is Juhász Előd diákpolgármester kezébe adta Balaicz Zoltán. Ezzel az immár hagyományos gesztussal hivatalosan is elindult az idei diákhét. A program később ünnepi közgyűléssel folytatódott, melyen átadták az Ifjúságért díjakat. Elismerést kapott többek között Takács Nikolett diák-alpolgármester, akit kiemelkedő tevékenységéért jutalmaztak.

Takács Nikolett díjazott, diák-alpolgármester:

Az eseményen a fiatalok meglepetés ajándékkal készültek a hamarosan nyugdíjba vonuló Fentősné Belléncs Andreának. Az ifjúsági szakreferenst sok szép emlék köti a közösséghez.

Fentősné Belléncs Andrea ifjúsági szakreferens:

A közgyűlés ezúttal 11 napirendi pontot tárgyalt. Az ifjú képviselők döntöttek például arról, hogy egyedülálló kezdeményezéssel, egy időkapszula elhelyezésével teszik emlékezetessé a város első írásos említésének 770. évfordulóját.

Az időkapszulán kívül a javasatok többsége az általános iskolás korosztály megszólítását célozta. Ez ugyanis korábban komoly kihívás elé állította a diákönkormányzatot.

Juhász Előd János diákpolgármester:

A felnőtt városvezetés ígéretet tett arra, hogy igyekszik a kéréseket teljesíteni. A polgármester úgy véli: a zalaegerszegi jövőképet meghatározó fiatalos ötletekből ezúttal sem volt hiány.

Balaicz Zoltán polgármester:

A rendezvénysorozat csütörtökön sportnappal, pénteken pedig az „Aludj máskor” elnevezésű 24 órás vetélkedővel folytatódik.

K.Zs./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: