keresés a weboldalon

Hatalomátvétel

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hatalomátvétel

2024 április 18 - csütörtök

Elkezdődtek a 11. Zalaegerszegi Városi Diáknapok. Ennek részeként a diákpolgármester jelképesen átvette a hatalmat Balaicz Zoltántól, majd a közgyűlésen 8 napirendi pontról döntöttek. A felnőtt városvezetés támogatásáról biztosította a fiatalokat.

Immár hagyománnyá vált, hogy a regnáló polgármester a diáknapok kezdetén egy napra átadja a hatalmat az aktuális diákpolgármesternek. Idén Tasnádi Fanni vehette át a város pecsétjét és foglalhatta el a városvezetői széket. Ezt követően az alpolgármesterek a város ügyeiről egyeztettek a fiatalokkal, akik közgyűlésen vitatták meg a számukra fontos kérdéseket.

A diákok egyebek mellett ökonap és egészségnap megtartásáról döntöttek. Szeretnék továbbá elérni, hogy a zalaegerszegi középiskolások együtt, ingyenesen mehessenek az Educatio kiállításra. Céljuk az is, hogy saját irodában ülésezhessenek. Bali Zoltán alpolgármester szerint a fiatalok alapos munkát végeztek, s javaslataik a városvezetés számára is iránymutatásul szolgálnak.

Az eseményen a hagyományoknak megfelelően átadták az Ifjúságért-díjat, amit idén Szuper Ildikónak ítéltek oda.

A közgyűlés végén Bali Zoltán kiemelte: a kabinet partner a fiatalok javaslataiban. Mint mondta, az előterjesztések nagy része 1-2 hónapon belül megvalósulhat.

S.A./G.Zs.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: