keresés a weboldalon

Határoztak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Határoztak (Videó)

2018 március 09 - péntek
Közel harminc napirendi pontot tárgyalt legutóbbi ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. A képviselők egyebek mellett személyi kinevezésekről, nemzetközi pályázatokban való részvételről és gazdaságélénkítő beruházásokról határoztak. A legfontosabb döntésekről sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester.

A járműipari tesztpályához kapcsolódóan hat újabb elektromos töltőállomás létesül a városban – jelentette be Balaicz Zoltán polgármester. Mint mondta, korábban a Jedlik Ányos terv keretében már adtak át hasonló funkciójú berendezéseket. A következő években többek között a színház mögötti, a Budai Nagy Antal utca melletti, valamint a Munkaügyi Központ mögötti parkolóba telepítenek eszközöket.

A közgyűlés döntött arról is, hogy bruttó harminc millió forintért értékesít egy telket a Déli Ipari Parkban a Solar Eco Systems részére. A cég 2000 négyzetméteres iparcsarnokot épít, ahol különböző lámpatestek összeállítását végzik. Ezzel újabb munkahelyek jönnek létre a városban.

A grémium határozott arról is, hogy megerősíti pozíciójában Kiss Gábort, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár jelenlegi igazgatóját. A régi-új vezető megbízatása 2023-ig szól.

K.Zs./T.S.

Tartalom megosztása: