keresés a weboldalon

Határtalanul 2016

Zalaegerszeg címer
Hírek

Határtalanul 2016

2016 május 31 - kedd
Mint már az előző években, idén is nyert a Mindszenty iskola a Határtalanul pályázaton, melynek keretében a 7. évfolyam 6 napra elutazhatott Erdélybe, és felkereshette a régi Magyarország területeit.

Nekem legjobban a harmadik nap tetszett, amikor elmentünk a Békás-szoroshoz. Gyönyörű volt, bár egy kicsit veszélyes, mert az autóút mellett kellett menni egy keskeny sávon, de vigyáztunk, és senkinek sem esett semmi baja. Nagyon szép volt a patak is, ami a szorosban folyt végig, még apró vízesések is voltak benne. A Békás-szoroson végigérve felültünk a buszra, és elmentünk a Gyilkos-tóhoz. Nagyon szép volt a tó is, és mindenhol gyönyörű fényképek készítésére volt lehetőségünk.

A Gyilkos-tónál ettünk különlegességet is! Micset, azaz kolbász-szerű sült húst és kürtős kalácsot, ami óriási volt, és persze nagyon finom is mind a kettő.

 

A visszaúton a szállásig játszottunk, vagy éppen a gyönyörű tájat néztük. Délután az árvákkal métáztunk, beszélgettünk. A vacsora után még sokáig kint lehettünk velük, mert másnap nekik sem kellett iskolába menniük.

Nekem nagyon tetszett Erdély, főleg a gyönyörű tájak. Az árvákkal is nagyon jól összebarátkoztunk, és ezért nehezen is tudtunk tőlük elbúcsúzni. Egyszer mindenképpen el szeretnék még jutni Erdélybe, és az árvákhoz is.

Krajczár Julianna (7.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Zalaegerszeg

Tartalom megosztása: