keresés a weboldalon

Hazai győzelmek az 52. Teke Göcsej Kupán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hazai győzelmek az 52. Teke Göcsej Kupán

2016 augusztus 24 - szerda
Nemzeti ünnepünkön rendezték az 52. Teke Göcsej Kupát a Városi Szabadidőközpontban lévő tekepályákon. A nagy hagyományokkal bíró rendezvényre az idén kevesebb csapat jelentkezett, de a színvonallal ezúttal sem lehetet gond.

A 120 vegyes gurításos versenyen csapatban és egyéniben is hirdettek bajnokokat. A kupát nemzetközivé tette a horvátországi a Csáktornyáról érkező csapatok szereplése.

A hölgyek egyéni versenyében a ZTE –ZÁÉV TK kiválósága Hegedüs Anita végzett az élen 574 fás teljesítménnyel. A második helyen csapattársa Mátyás Szilvia végzett 553 fával, míg a harmadik helyet a 534 fával Boronyák Judit szerezte meg a Zeus Se színeiben.

A férfiak egyéni versenyét A ZTK FMVas versenyzője Járfás Szilárd nyerte, aki egyedüliként lépte át a hatszázas határt (603 fa). A második helyen a Prosvjetar Cakovec versenyzője Macek Igor végzett 581 fával, míg a harmadik helyet a korosztályos világbajnoki címmel rendelkező ifj. Brancsek János szerezte meg a Répcelak színeiben versenyezve 581 fával.

A csapatversenyben a hölgyeknél a ZTE-ZÁÉV TK szerezte meg a Göcsej Kupát a Zeus SE előtt. A férfiaknál tizenegy csapat versengett a végső győzelemért, amit végül a ZTK FM vas csapata szerezte meg a Répcelak előtt. A harmadik helyen a Zalaszentgrót TK első csapata végzett.

Monostori Anita a Zala Megyei Tekeszövetség elnöke kiválónak értékelte a tornát és kiemelte, hogy nagyon fontos számukra a horvátokkal való remek kapcsolat megtartása, amelyet ezek a versenyek is erősítenek.
A megyei szövetség elnöke elmondta továbbá, hogy a torna keretében díjazták azokat a játékosokat a megyében, akik az idegenben játszott mérkőzés alapján a legjobb átlagteljesítményt nyújtották a 2015/2016-os bajnokságban.

 

Ezek alapján elismerést vehetett át az NB I-ben szereplő Nagy Attila, a Zalaszentgrót TK versenyzője, az NB II-ben tekéző Szűcs Lajos, a Zalakomár TK versenyzője és az NB III-as bajnokságban a Lenti TK-t erősítő Pordán Tamás.

-i-

Tartalom megosztása: