keresés a weboldalon

Hazai környezetben lett bajnok a Zalaegerszegi Judo SE csapata

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hazai környezetben lett bajnok a Zalaegerszegi Judo SE csapata

2016 december 09 - péntek
Az elmúlt hétvégén országos verseny helyszíne volt a Városi Sportcsarnok. A Magyar Judo Szövetség, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület rendezésében első alkalommal rendezhetett Zalaegerszeg Judo csapatbajnokságot.

A viadalra 38 egyesület nevezett I-III. osztályban. A férfiaknál 24, a nőknél 14 csapat lépett tatamira. A verseny megnyitóján a Zalaegerszegi Judo SE elnöke Varga Zoltán arról a példaértékű összefogásról beszélt, aminek köszönhetően judo központtal gyarapodhatott a megyeszékhely és most egy ilyen színvonalas országos versenynek a házigazdái is lehetnek. Kozman Zsolt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára elmondta, a kormány nemzeti stratégiának tekinti a sport ügyét. Balaicz Zoltán polgármestere örömét fejezte ki, hogy a város ilyen rangos eseménynek lehet a házigazdája. Zalaegerszeg. A városvezető továbbá reményét fejezte ki, hogy a helyi létesítmények fejlődésével a város a régió judo központjává válhat. Nagy György, a szövetség főtitkára kiemelte, hogy a cselgáncsnak el kell jutnia az ország minden zugába. Zalaegerszeg pedig ebből a szempontból különösen fontos helyszín, aminek nyomán jövőre két országos versenynek is a házigazdája lehet a város.

A verseny négy tatamin zajlott a Városi Sportcsarnokba, ahol a kilátogató érdeklődőket különböző betétprogramokkal is várták. Természetesen a judóé volt a főszerep, ahol válogatott sportolókkal találkozhattak a kilátogatók.

Az ifj. Nagysolymosi Sándor vezette Zalaegerszegi Judo SE a másodosztályba nevezett és nem okoztak csalódást. Végig kiegyensúlyozottan versenyezve a döntőig meneteltek, ahol a Kaposvár csapatát győzték le 3-2arányban és így aranyérmesek lettek. Az első osztályban a férfiaknál hét induló csapat közül az Atomerőmű Paks nyert, míg a nőknél a Mogyi Bajai JC. A másodosztályban a nőknél az UTE végzett az élen, míg a harmadosztályban a férfiaknál a Krizsán SE nyert.

Jóna István

Tartalom megosztása: