keresés a weboldalon

Hazajáró (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hazajáró (Videó)

2015 november 24 - kedd
Nagysikerű közönségtalálkozót rendeztek a Hazajáró, Magyar Örökség Díjas filmsorozat szerkesztőivel és szereplőivel. A Pro Zalaegerszeg Kulturális Egyesület és a Zalaegerszeg Barátai Egyesület közös rendezvényének a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem adott otthont.

A civil szerveződésű Pro Zalaegerszeg Kulturális Egyesület tagjai fontosnak tartják a tartalmas programok szervezését. Ennek okán hívták meg mostani rendezvényükre a Hazajáró című filmsorozat alkotóit. Erről Böjte Sándor, az egyesület elnöke nyilatkozott.

Az alkotás mellett a hagyományőrzés is középpontba került. Elsőként Horváth Károly Pro Urbe díjas népzenész erdélyi, muravidéki és göcseji dallamainak, majd a Zalai Táncegyüttes produkciójának tapsolhatott a közönség. Ezután Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor képek és videók segítségével ismertették a műsor kulisszatitkait.

 

Idén az 5. évad kezdődött, melyben már a 139. epizódot láthatták a nézők. A szerkesztők célja a környező világ megismertetése és az érdeklődők bevonása.

A műsor készítői nagyjából 150 élménybeszámolót tartottak már. Magyarországon kívül Felvidéken és Erdélyben is megfordultak.

Gy.A./N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: