keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Házi gyártmányú taneszköz

Zalaegerszeg címer
Hírek

Házi gyártmányú taneszköz

2005 február 09 - szerda
Nem mindennapi bemutató helyszíne volt a minap a Ganz-Munkácsy iskola, hiszen az intézményben olyan érettségi kísérleti eszközökkel találkozhattak az érdeklődők, melyeket az intézmény tanulói készítettek.
A kétszintű fizika érettségin a tételek nagy részében kötelező mérést végezni, s az iskola néhány tanárját – élükön Sörlei Józseffel – mindez arra sarkalta, hogy megtervezzenek egy olyan berendezést, amely egyebek mellett alkalmas a villamos-feszültség, az áram-ellenállás és a villamos-teljesítmény mérésére

Az előkészületek után hozzá is kezdtek a műszerek összeállításához, melynek eredményeképpen alig három hónap alatt elkészültek a taneszközök. Az érintésvédelmi szempontból rendkívül biztonságos berendezéseket, a gyakorlati foglalkozások keretében a 10. és a 11. évfolyamos diákok állították össze.
A műszereken egyébként sokféle mérés és kísérlet végezhető, melyeket az idei fizika érettségi vizsga után a következő tanévtől újra használhatnak majd a tanulók.

Baján Antal, a Ganz-Munkácsy iskola igazgatója hozzátette: a kétszintű érettségi újszerű feladatokat hoz minden intézmény számára, de ezekkel az eszközökkel rendkívül nagy segítséget nyújtanak a végzősök felkészüléséhez. A remekül sikerült berendezések nemcsak a gyakorlati munkát könnyítik meg, hanem költségtakarékosan állíthatók elő.
A diákok által elkészített műszerek bemutatójára meghívást kaptak a városban működő középiskolák fizika tanárai, akik természetesen kipróbálhatták a kísérleti eszközöket.

Tartalom megosztása: