keresés a weboldalon

Helyi védelem alatt áll

Zalaegerszeg címer
Hírek

Helyi védelem alatt áll

2009 július 13 - hétfő
Zalaegerszeg közgyűlése még 2002-ben pénzügyi alapot hozott létre a helyi értékek megóvásának, fennmaradásának, megőrzésének elősegítése érdekében. Az e célt szolgáló rendelet rögzíti, hogy az alapból nyújtható támogatásért pályázni kell, méghozzá annak az összegnek a mértékéig, amely a védetté nyilvánítás miatt következik be.

A Rákóczi utca 39. számú épület helyi egyedi védelem alatt áll. A tulajdonosok az épület megóvása érdekében 2006-ban már nyertek el támogatást az ingatlan tetőfelújítására. A ház építészeti értékének további megóvása érdekében szükség van a homlokzat felújítására is. A pályázat a lábazati falburkolat helyreállítására irányult az állag- és értékmegóvás érdekében.

Mivel a tulajdonosok részéről az anyagi fedezet nem állt rendelkezésre, (csupán 194 ezer 660 forint önerő) a közgyűlés úgy döntött, hogy rendelete alapján összesen 361 ezer 505 forint támogatást biztosít, ebből mintegy 222 ezer forint kamatmentes kölcsön, melyet három év alatt kell visszafizetnie a helyi értéket képviselő, védett épület tulajdonosának.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: