keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Helytörténeti túra Andráshidán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Helytörténeti túra Andráshidán (Videó)

2011 november 16 - szerda
800 éves Andráshida. A jubileumi évforduló alkalmából az Öveges József iskola tanulói végigjárták Andráshida helytörténeti nevezetességeit. Domján István az iskola igazgatója szerint szükség van arra, hogy a gyerekek jobban megismerjék településüket.

Nem először tartanak helytörténeti ismeretekhez kapcsolódó programot Andráshidán. Ezt ugyanis már megelőzte egy májusi helytörténeti versenyi is, ahol az iskola diákjai kiválóan szerepeltek. Ez alakalommal végigjárták a helyi nevezetességeket és foglalkoztató cégeket.

Domján István az Öveges József ÁMK igazgatója szükségesnek tartja, hogy a fiatalok tájékozottak legyenek közvetlen környezetüket illetően.

Az egyik legjelentősebb állomása a programnak a Mindenszentek Templom volt, ez Andráshida legrégebbi épülete. A gyerekeket Varga Kálmán az andráshidai helytörténeti könyv szerzője fogadta. Könyve jövő héten az András napi ünnepségen jelenik meg.

A tanulók pedig mind a hat helyszínt végigjárva hasznos információkat szereztek a település múltjáról.

A 800 éves Andráshida programsorozatának utolsó állomása az András napi ünnepség lesz, ahol bemutatják az Andráshida történetéről szóló könyvet és felavatják Szent András szobrát is.

DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: