keresés a weboldalon

Hétszáz álláshelyet kínáltak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hétszáz álláshelyet kínáltak

2006 május 05 - péntek
A Zala Megyei Munkaügyi Központ Zalaegerszegi Kirendeltsége tegnap tartotta meg hagyományos tavaszi állásbörzéjét a Gönczi ÁMK-ban, amelyen a munkáltatók közel 700 álláshelyet ajánlottak, s az érdeklődők száma is megközelítette a kínált munkalehetőségekét.

Zalaegerszegen és a város körzetéhez tartozó 78 településen januárban még 4800 fő körül volt a bejelentetett munkanélküliek száma, februárban és márciusban azonban már csökkenés volt tapasztalható. Áprilisban beindult a munkaerőpiac: 320 főnek sikerült elhelyezkedni, amellyel 4100-ra csökkent az aktív álláskeresők száma – tájékoztatott Rubi János kirendeltségvezető, aki továbbá elmondta, jelen pillanatban 1000-1200 álláshelyet kínálnak, amelyből az országosan terített állás 400 körüli.

A szezonális munkaerő-piaci kínálat élénkülése a sajátossága a tavaszi állásbörzének, melyre ezúttal a 150 meghívott munkáltatóból 50 jelent meg mintegy 700 állásajánlattal. A meghirdetett álláshelyek közül 100 szellemi, 577 pedig fizikai munkakör betöltésére vonatkozott, ez utóbbi fele-fele arányban megoszlott a szakmunka és a betanított munka igénye között.

Az állásajánlatok jelentős százaléka a gépgyár- és az építőiparhoz volt köthető, a munkáltatók minősített hegesztőt, lakatost, forgácsolót, kőművest, tetőfedőt és burkolót kerestek. Ugyanígy nagy volt az igény gépkocsivezetőre, asztalosra, autóvillamossági szerelőre, a kereskedelem és vendéglátás területén pedig pultosra, árufeltöltőre és felszolgálóra. A szellemi munkakörökben leginkább informatikusoknak, logisztikusoknak, fuvarszervezőknek, építészmérnököknek ajánlottak álláshelyet.

Az állásbörze kitűnő lehetőségként mutatkozott, hogy az álláskeresők megfelelő munkahelyet, a gazdasági szereplők pedig megfelelő munkaerőt találjanak, amely vállalkozások közül a pályakezdőket is foglalkoztatni kívánók aránya megközelítette a 70 százalékot. (Zala-Lap Kft., A. L. Z. A.)

Tartalom megosztása: