keresés a weboldalon

Héttorony Fesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Héttorony Fesztivál (Videó)

2017 november 16 - csütörtök
Ha november, akkor Héttorony Fesztivál. A Makovecz Imre örökségét bemutató programsorozathoz tavaly csatlakozott Zalaegerszeg. Akkor a Gébárti-tó partján építendő, Makovecz-féle Boldogasszony kápolna terveit mutatták be, idén – többek között- az építész egykori naplójából készült kiállítást láthatta a közönség.

Egy több mint ötven évvel ezelőtti találkozás élményével kezdte a megemlékezést Fekete György, Kossuth-díjas belsőépítész, az MMA tiszteletbeli elnöke. Ő az egykori kolléga szellemi örökségére hívta fel a figyelmet. Balaicz Zoltán polgármester kedvező tényként értékelte, hogy a kápolna építésének anyagi háttere rendelkezésre áll.

A menyitó után Hüse Csaba színművész az 1977-ben, Kaposváron hallott Makovecz előadást keltette életre. Az egykor lejegyzetelt, szakmai berkekben is nehéznek ítélt mű értő közönségre talált a hangversenyteremben.

Az alkalmi kiállításon a korai ötleteket láthatta a közönség. Egy negyven évvel ezelőtti napló megsárgult lapjain és a fotókon az éppen kibontakozó organikus építészet kezdetét mutatják be – tudtuk meg Fülöp Tibor építésztől, az est házigazdájától.

A rendezvény végén a Lajkó Félix Trió adott koncertet. A Topolyáról érkezett hegedűművész személyesen ismerte a mestert és a fesztivál kezdete óta a program résztvevője.

M.E./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: