keresés a weboldalon

Hiánypótlás – Halpiac nyílt Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hiánypótlás – Halpiac nyílt Zalaegerszegen (Videó)

2015 november 26 - csütörtök
Halpiac nyílt Zalaegerszegen. Az üzlettel régi vágya teljesült a helyieknek, akik mostantól friss édesvízi és tengeri halakhoz juthatnak. A bolt létjogosultságát az is indokolja, hogy az egy főre jutó halfogyasztás az Európai Unióban Magyarországon a legalacsonyabb.

Csuka, harcsa, busa, amur és kecsege – a magyar, köztük a zalai halak valamennyi fajtája kapható a boltban. A tengeri herkentyűk kedvelői is megtalálhatják számításukat. Lazac, rák, kagyló, tintahal – mind-mind beszerezhető mostantól. Tisztított és élő halat eddig sehol sem lehetett vásárolni Zalaegerszegen, ezért hiánypótló az üzlet – mondta dr. Németh István, a Tógazda Halászati Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás évente 5 kilogramm. Ez messze elmarad az európai átlagtól, mely 22 kilogramm. A halpiac tökéletesen illeszkedik Zalaegerszeg jövőbeni elképzeléseihez – hangsúlyozta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Balaicz Zoltán hozzáfűzte még: az üzlet meghatározza a város gasztronómiai kínálatát. S remélhetőleg jelentősen hozzájárul majd az egészséges életmód népszerűsítéséhez.

M.Zs./N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: