keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hiányt pótol a futófolyosó

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hiányt pótol a futófolyosó

2004 november 05 - péntek
Nemrég adták át a Városi Sportcentrumban a hatsávos futófolyosót, amely nemcsak az atlétika, hanem a többi sportág számára is nagy jelentőséggel bír. A létesítmény mindenképpen nagy hiányt pótol a város sportéletében.

– Az 1972-ben az Október 6. téren épült 92 méter hosszú és 4 méter széles futófolyó, és az erősítőterem helyett épült meg új helyen a létesítmény. A régi a stadionrekonstrukció miatt került lebontásra – így Szakály István, a Royal Sped ZAC ügyvezető igazgatója. – Az új létesítmény maximálisan megfelel a XXI. század igényeinek. A csarnok 130 méter hosszú, 9 méter széles. Egyszerre hat futó tud edzeni, versenyezni a pályán. Található a létesítményben egy távolugrógödör, valamint egy súlyemelőterem, amelynek berendezése még várat magára. Biztos vagyok benne, ehhez is kapunk segítséget. Köszönjük az önkormányzatnak, hogy birtokba vehettük a csarnokot. A futófolyosó végén megépült a vizesblokk, amely elsősorban nem az atlétáknak készült, hanem a szabadidő-sportolóknak. A kispályás labdarúgó-mérkőzéseknél már nagyon hiányzott az említett szociális blokk. A Városi Sportcentrumban kialakult egy atlétikai centrum, s ezt szeretnénk tartalommal megtölteni. Számunkra ez nem jelenthet gondot. Szakképzett edzők irányításával több mint 400 fiatalnak biztosítjuk a tartalmas szabadidő-eltöltést és versenyzést. A futófolyosó beosztása már elkészült. A szülők nyugodtan elengedhetik a gyerekeiket, nálunk jó kezekben vannak. Most már jó körülmények között mozoghatnak. Közülük a legjobbak – eddig és a jövőben is – országos bajnoki címeket szerezhetnek a klubnak és Zalaegerszegnek.
– A futófolyosó csak edzésre jó, vagy versenyeket is lehet itt rendezni?
– Kisebb rendezvények lebonyolítására mindenképpen alkalmas a futófolyosó. Egy évben minimum kétszer versenyt szeretnék rendezni a csarnokban. Bízom benne, hogy ehhez találunk megfelelő támogatókat. Az egyik rendezvény Egerszeg diákjainak szólna, míg a másik egy minőségibb verseny lenne.
– Nyitott lesz a futófolyosó a szabadidősport számára is?
– Sportegyesületünknek van szabadidős szekciója. A téli időszakban megfelelő terembeosztással természetesen a mozogni vágyók rendelkezésére áll. Az atléták szeretnének elsőbbséget élvezni a futófolyosó használata során, de tisztában vagyunk azzal, hogy a felkészülési időszakban más sportágak képviselői is használni fogják. Gondolok itt a kosárlabdázókra, a labdarúgókra és a röplabdázókra, de bejelentkeztek már a tájfutók is. Megfelelő egyeztetéssel mindenki használhatja a létesítményt. A tárgyi feltételeink a futófolyosó átadásával nagyot javultak. Remélem, a működési feltételeink nem romlanak. Névhasználó szponzorunk, a Royal Sped Rt. elköltözött Egerszegről, de remélem, a tárgyalások során ismét sikerül újabb egy évre megnyerni a cég vezetőit az egerszegi atlétika támogatására. A részvénytársaság ugyanis költségvetésünk egyharmadát biztosította.

Tartalom megosztása: