keresés a weboldalon

Hiszi a piszi!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hiszi a piszi!

2009 november 30 - hétfő
Tréfás, hazug, hazudós, csaló, kópé és bugyuta mesék váltották egymást a József Attila Városi Könyvtárban, ahol is az Országos Gyermekkönyvhét alakalmából rendeztek mesemondó versenyt. A résztvevő városi és városkörnyéki alsós diákokat két korosztályra bontva hallgatta meg a pedagógusok alkotta zsűri. Ez alkalommal nem volt fárasztó a 15 iskolából érkezett tanulókra fülelni, hiszen a bírák, a közönség és a gyerekek jókat derülhettek egész délelőtt a képtelenebbnél képtelenebb történetek hallatán.

A mesék e sajátos vállfaját ismertette röviden a megnyitón Bogár Imre, a könyvtárt támogató alapítvány kuratóriumi elnöke. 300 éves eredete van a hiszi a piszinek (aki nem hiszi járjon utána, hogy eredetileg állathívogató szócskából ered a piszi).

Bogár Imre a gyerekeket a XXI: századi Benedek apóknak titulálta, miközben köszönetet mondott a felkészítőknek és a szervezőknek. És bár sok badarság elhangzott e napon, ami biztosan igaz, hogy a gyerekek felkészülten álltak a közönség elé és szívvel – lélekkel előadva örökítettek tovább egy – egy vidám mesét.

Ártatlan tekintetű előadók, nagy blődségeket kellő komolysággal hangoztatva, dőreség lett volna ezt a telitalálat programot kihagyni. A mesemondó versenyt a városi önkormányzat kulturális és idegenforgalmi bizottsága, valamint a József Attila Könyvtár Olvasóiért Alapítvány támogatta.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: