keresés a weboldalon

Hivatalosan is visszakapta a nevét a Báthory István Szakképző Iskola (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hivatalosan is visszakapta a nevét a Báthory István Szakképző Iskola (Videó)

2014 december 03 - szerda
A városban mindenki Báthory iskolaként ismeri, az elmúlt években azonban többször is változtattak a nevén. A hatvanéves intézmény most hivatalosan is visszakapta a Báthory nevet.

Az iskola 30 évvel ezelőtt kapta a Báthory István nevet, majd 2003-ban összevonták az egykori Kinizsi iskolával, majd átnevezték Páterdombi Szakközépiskolává. Tavaly a tagintézményt megszüntették, ezért mostantól a szakképző iskola ismét az erdélyi fejedelem nevét viseli. Kónyáné Tömpe Lívia, a Báthory István Szakképző Iskola igazgatója elmondta: sok pozitív élményt tudnak kötni az intézmény névadójához.

 Az iskola zászlóját Török Zoltán református lelkész áldotta meg. A diákok pedig tánccal és énekkel emlékeztek Báthory korára.

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerület megbízott igazgatója kiemelte: támogatták az iskola névének helyreállítását.

Az intézmény, a város és a megye vezetői megkoszorúzták az iskola falán lévő emléktáblát. Az ünnepségen beszédet mondott Gecse Péter alpolgármester.

Az iskolában jövőre már német-magyar két tanítási nyelvű osztályok is indulnak, emellett lehetőségük lesz a diákoknak az olasz és az orosz nyelv tanulására is.

DZsu/B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: