keresés a weboldalon

Hobbim, a horgászat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hobbim, a horgászat

2014 április 18 - péntek
A horgászattal ötéves koromban ismerkedtem meg. Elsőre minden nagyon nehéznek tűnt: a bedobás, a szerelék alapos elkészítése (horogkötés, etetőkosár és úszó felhelyezése és rögzítése, úszó súlyozása és beállítása a vízmélységhez). Szerencsére a papám mindig ott állt mellettem, és segített mindenben.

Először zsebpecával és spiccbottal horgásztam. Később kaptam egy teleszkópos botot, hozzá úszókat és a szükséges apró dolgokat. Ezzel már kárászokat, keszegeket és törpeharcsákat fogtam. Ahogy egyre jobban megismerkedtem a horgászat rejtelmeivel, és ügyesedtem, úgy lett egyre komolyabb felszerelésem.

Időközben tönkrement az orsóm, de szerencsére kaptam egy sokkal jobbat. Remekül működött, még mindig használom. Aztán megkaptam az első fenekező botomat és hozzá egy kiváló minőségű orsót. Ezzel a felszereléssel fogtam a második legnagyobb halamat. Súlya 5,33 kg volt. Az eddigi rekordom azonban egy hét és fél kilós ponty! Büszke vagyok rá!

Legtöbbször Zsennyén horgászok, itt fogtam a legtöbb halamat. Ezt a tavat papám mutatta meg nekem, és azóta is sokat járunk oda. Tavaly aztán megkaptam a hőn áhított feeder botomat és hozzá egy nyeletőfékes orsót! Most ezt a technikát próbálom elsajátítani. A horgászvizsgát szintén ebben az évben fogom letenni.

Remélem, hogy az írásom alapján sokan kipróbáljátok ezt a pihentető, mégis izgalmas hobbit, és kedvet kaptok a horgászathoz!

Kőmíves Bence 7.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: