keresés a weboldalon

Hódított a kürtős kalács Németországban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hódított a kürtős kalács Németországban

2010 szeptember 24 - péntek
Bográcsban rotyogó gulyásleves, kürtős kalács és magyar népzene várta az elmúlt hétvégén a németországi Kuselben megrendezett 19. Európai Őstermelői Vásár látogatóit.

A Zalaegerszegtől 960 km távolságban, a Rajna-Pfalz tartománybeli Kusel városkában szeptember 18-19. között megrendezett vásárban 20 fős küldöttség képviselte városunkat. A gyönyörű őszi időjárás miatt a két nap alatt a vásár történetében rekordszámú – közel 50 ezer – érdeklődő látogatott ki a rendezvényre.

A vállalkozóbb szellemű gyermekek korongozhattak, az éhesek magyar gulyással, hortobágyi palacsintával és gesztenyepürével csillapíthatták éhségüket – amelyeket Pálfi László, a Göcsej-Palatinus étterem tulajdonosa igazi magyaros környezetben kínált a vendégeknek – , miközben egy zalai szalmafonó, egy gyöngyfűző és egy fazekas kézügyességét is megcsodálhatták.

A Tourinform iroda jóvoltából színes prospektusokból tájékozódhattak Magyarország és a régió turistákat vonzó célpontjairól. Legnagyobb sikert persze ezúttal is a kürtős kalács aratott.

Összetéveszthetetlen illata már több utcányi távolságról odacsalogatta a vendégeket, akik a hosszú – ahogy tréfásan megjegyezték, egészen Luxemburgig elnyúló sorban kíváncsian nézték a faszén felett aranybarnára piruló kürtőskalácsokat, amelyekről többek közt azt is megtudhatták, hogy titkos receptje a 17. században az ő vidékükről, Mainzból került Erdélybe.

A jó hangulatról az ételek és az elmaradhatatlan magyar borok mellett a Haragláb népzenei együttes gondoskodott. Reméljük, sikerült jó hírünket vinni, és a vásárlátogatók érdeklődését szép tájaink, fürdőink és gasztronómiánk iránt felkelteni. Természetesen ígéretünket vették: Jövőre, a 20. jubileumi vásárban ismét benépesítjük a magyar standot.


Bogár Beáta

Tartalom megosztása: