keresés a weboldalon

Holland diákok a Zrínyiben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Holland diákok a Zrínyiben

2008 március 14 - péntek
Néhány évvel ezelőtt volt egy holland tanulója a zalaegerszegi Zrínyi Gimnáziumnak, aki hazájába visszatérve jóhírét vitte a magyar iskolának. Erre alapozva kereste meg a Bergen Op Zomm városban lévő Mollerlyceum középiskola vezetése a Zrínyi Gimnáziumot, hogy szeretnének cserediák kapcsolatot kialakítani.

Ennek immár három éve és idén tavasszal második alkalommal tesz kölcsönös látogatást egymásnál a programban érintett 12-13 diák. Nyelvi akadályok nincsenek, hiszen mindkét fél tanul angolul is és németül is, így ezeket váltogatva tudnak kommunikálni egymással.

A hollandokkal igyekeztek magyar vendéglátóik nemcsak a várost, hanem az egész országot megismertetni. Kirándulásokat szerveztek a Dunántúl néhány szép pontjára, így Sopronba, a Balatonhoz, Herendre, Sümegre. A zrínyis diákok pedig egy magyaros délután keretében tanítottak meg néhány dalt, körjátékot, tánc alaplépést vendégeiknek. Nem maradt el egy kis pogácsa kóstoló sem. Bár magyaros ízekből a (vendéglátó) családi vacsorákon sincs hiány.

Az estéket szintén közös programmal töltötték a diákok a termálfürdőben, a jégpályán vagy éppen városi séták alkalmával. A hollandok tetszését elnyerte Zalaegerszeg, és ezzel Magyarország. A viszontlátogatásra április közepén kerül sor.  (Zala-Lap Kft., B.K.)

Tartalom megosztása: