keresés a weboldalon

Hősök napja (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hősök napja (Videó)

2015 június 01 - hétfő
A hősökre emlékeztek vasárnap Zalaegerszegen. Az ünnepségen Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára mondott beszédet, amelyben kiemelte, 2010 óta már nemcsak civil szervezetek és önkéntesek, hanem a magyar kormány is komoly erőfeszítéseket tesz az elesettek emlékének ápolásáért.

A rendszerváltás óta május utolsó vasárnapja, a Hősök napja. Erre emlékeztek országszerte, így a zalai megyeszékhelyen is. Az ünnepségen Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott: közös hőseire gondol vissza a magyar nemzet, azokra, akik meghozták a legvégső áldozatot, életüket adták a haza védelmében.

Kun Szabó István arra intette a megemlékezőket, hogy ne csak azokat a katonákat tiszteljék és szeressék, akik egykor életüket adták az ország szabadságáért, hanem szeressék azokat is, akik napjainkban folytatják az elődök által megkezdett munkát.

Mindig mindenkire emlékeznünk kell, aki vagy a legtöbbet, az életét adta a magyar hazáért és a nemzetért, vagy csak katonaként harcolt érte, vagy pedig kénytelen volt az életét úgy leélnie, hogy hadiözvegyként, vagy hadiárvaként kellett megélnie azt a sorsot, amely végül is mindannyiunk számára biztosította azt, hogy ebben az országban egy olyan jövőnk lehet, amelyben továbbra is tudunk emlékezni az elmúlt generációkra – mondta el Balaicz Zoltán polgármester.

Az ünnepség végén, a Hősök emlékművénél a város vezetői, a katonai és a rendvédelmi szervek képviselői helyezték el az emlékezés koszorúját.

V.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: