keresés a weboldalon

Hosszú idő után nyert újra a ZTE FC

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hosszú idő után nyert újra a ZTE FC

2018 május 01 - kedd
A labdarúgó NB II-ben a kiesés ellen küzdő ZTE FC a Dorog együttesét fogadta. A szurkolói összefogásnak és az ingyenessé tett bajnokinak köszönhetően több mint 2000-en látogattak ki a ZTE Arénába.

ZTE FC–Dorog FC 2-1 (1-0)

Zalaegerszeg, Jv: Németh Á. (Pápai, Legeza).

ZTE FC: Kovács Z. – Polényi, Króner, Devecseri, Lencsés (Horváth K., 76.) – Hudák, Nagy T. – Babati (Patvaros, 85.), Vernes (Fodor Á., 85.), Bedi – Ekker. Vezetőedző: Artner Tamás.

 Gólszerző: Króner (5.), Vernes (49.), illetve Bora (78.).

 A nagy téttel bíró összecsapást jól kezdet a hazai csapat és az 5. percben már vezetettek is. Bal oldali szöglet után a hosszú oldalon Króner testéről pattant a labda a hálóba (1-0). Ötperc sem kellett volna a vezetés növeléséhez, amikor Polényi tört be a 16-oson belülre, ahol buktatták. A megítélt büntetőt Vernes elképesztően rosszul lőtte, így a vendégek kapusa hárított. A kihagyott büntető visszavetette a kék-fehéreket és feljöttek a vendégek, de egyenlíteni nem sikerült nekik. A fordulás után Vernes gyorsan helyrehozva korábbi hibáját, a 49. percben 22 méterről kilőtte a bal felső sarkot (2-0). A hazaiak tartották az előnyük, míg a vendégek próbáltak szépíteni. A 78. percben jobb oldali szabadrúgás után Bora fejesével zárkózott a Dorog (2-1). Vérszemet kaptak a vendégek és mindent megtettek az egyenlítésért. A 83. percben Simon Attila óriási helyzetben hibázott. A ZTE teljesen visszaállt és próbálta kibekkelni a mérkőzést. Végül, ha nehezen is, de begyűjtötte a fontos három pontot a ZTE FC.

Artner Tamás: – Gratulálok a csapatnak, mert nagy nyomás alatt játszott és nyert. Sokkal korábban is eldönthettük volna a mérkőzést, de most is kiütközött, hogy nem tudunk akciógólt lőni. A vége nehéz volt, s nagy köszönettel tartozunk a közönségnek, amely végig mellettünk állt.

 A ZTE FC május 2-án szerdán a Soroksár vendégeként lép pályára, majd vasárnap a Kazincbarcika együttesét fogadja.

 

-P-

Tartalom megosztása: