keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hószolgálat működik

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hószolgálat működik

2005 november 23 - szerda
A Zala-Depo Kft. ebben az esztendőben is megtartotta hagyományos téli gépszemléjét, melyen a hóeltakarításnál és a csúszászmentesítésnél használt eszközöket mutatták be az érdeklődőknek.

A Zala-Depo Kft. ezen a télen 2005. november 1-től 2006. március 31-ig végzi az utak síkosság elleni védelmét és a téli hóeltakarítást. A hó és a jegesedés ellen idén 5 hótolóval, 9 szórógéppel, 5 szállítójárművel és 1 darab rakodógéppel veszik fel a küzdelmet. A munkálatokat 4 fő irányításával közel 30 személy fogja végezni, melyhez 150 tonna só, 26 tonna zúzalék, 90 tonna sós homok, valamint 60 tonna salak áll rendelkezésre. A szakembereknek egyébként 170 kilométernyi belterületet és 187 kilométernyi külterületet kell az ellenőrzésük alá vonni. A cégnél állandó hószolgálat működik, vagyis folyamatosan gyűjtik az információt, hogy mely területeken vált szükségessé a beavatkozás. Azt ugyancsak megtudtuk, hogy a ságodi fennsíkra és az ottani bekötőútra 17 darab hófogó rácsot állítanak fel, hiszen ezen a részen komolyabb akadályokat is képezhet a lehulló hó.

Gecse László, a cég ügyvezető igazgatója érdeklődésünkre elmondta: ebben az évben új útszakaszokon és lakóövezetekben is végzik majd a hóeltakarítást, vagyis a tavalyinál nagyobb területen kell majd helytállniuk. A megnövekedett feladatok ellátásában – a tavalyi „szezonhoz” – képest  nagy segítségükre lesz egy új hóeke és egy sószórós teherautó. Hozzátette: ezen a télen is szeretnék probléma nélkül megoldani a hóeltakarítást, azaz azért fognak dolgozni, hogy se a gyalogosoknak, se a gépjárművel közlekedőknek ne okozzon fennakadást a téli időjárás. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: