keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hotel Menthol a Kvártélyházban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hotel Menthol a Kvártélyházban

2009 június 24 - szerda
Elkezdõdött a nyári színházi évad, június 19-én Vajda-Fábri az Anconai szerelmesek címû zenés produkcióját láthatta a közönség a Kvártélyházban. A darab sikerét jelzi, hogy immár három éve fut.

Az elsõ elõadást megelőző sajtótájékoztatón Tompagábor Kornél, a Kvártélyház Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a nyár folyamán jórészt „saját gyártású” darabokat láthat majd a közönség. Az elmúlt évek azt igazolták, hogy erre van igény, a jegyek is jól fogynak.

Júniustól szeptemberig öt darabot – Anconai szerelmesek, Fenyő-Novai: Hotel Menthol című musicaljét, Marie Jones: Kövek a zsebben, Presser-Sztevanovity-Horváth: A padlás című művét, Caveman/Ősember – illetve a IX. Nemzetközi Folklórgálát és a Helikon Táncklub estjét láthatják a nézők. Az idei évad új előadása a Hotel Menthol lesz. A padlás már tavaly is nagy sikert aratott. A Kövek a zsebben és az Ősember pedig (Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter szereplésével) vendégelõadás lesz.

Az igazgató úgy látja, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is sikerül kevés pénzbõl több mint 30 előadást játszaniuk a nyár folyamán. Köszönhetően a városi és a megyei önkormányzat támogatásának. Öröm, hogy idén egy megújult színpadon játszhatnak a szereplők. A következő években több hasonló újítást, fejlesztést is terveznek majd.

Gyutai Csaba alpolgármester a fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta: azon dolgoznak, hogy javuljanak a Kvártélyház feltételei. Szeretnék, hogyha néhány év múlva a nyári színház környezete teljesen megújulna. Az alpolgármester a fiatal teátrum egyik legnagyobb erejének azt tartja, hogy a stáb és a szereplők is fiatalok. Fontos, hogy az újabb és újabb generációk tehetséges művészei teret kapjanak a város színpadain. A Kvártélyház előadásai éppen ezért energikusak és lendületesek.

Dr. Gyimesi Endre polgármester a nyári évadot üdvözölve mindezekhez hozzátette: a színház fejlõdése már most is jól nyomon követhető. Az első évben még csak 15 előadást hirdettek meg, ez a szám most a duplájára nőtt. Reméli, hogy a Kvártélyház Kft.-vel sikerült egy olyan szervezetet létrehozni, mely garancia a hosszú távú sikerre.

Mint mondta, az elmúlt évszázadokban már többször felmerült a belső tér hasznosításának ötlete. Annak idején Deák Ferencet is köszöntötték itt már népszínművel. Mások zenei udvarral próbálkoztak, és volt itt Udvarock fesztivál is. A szervezők és a fenntartók szeretnék, ha a Kvártélyház üde színfoltja lenne a belvárosnak, illetve a nyári művészeti életnek.

(Zala-Lap, – pet -)

Tartalom megosztása: