keresés a weboldalon

Hozbor Ferencet köszöntötték születésnapján (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hozbor Ferencet köszöntötték születésnapján (Videó)

2012 november 15 - csütörtök
Ismét szépkorút köszöntöttek Zalaegerszegen. Ezúttal a 90 éves Hozbor Feri bácsinak gratulált születésnapján Kovács Gábor. A város jegyzője ez alkalomból átnyújtotta azt az emléklapot is, amit Orbán Viktor miniszterelnök látott el kézjegyével.

Feri bácsi 1922. november 14-én született Bánokszentgyörgyön. Gyermekkorát a zalaszentmihályi szülői házban töltötte nagycsaládban 5 testvérével.
A Kehidai Mezőgazdasági Szakiskolát 1941-ben végezte el, majd bevonult katonának. Fél év laktanyai szolgálat után az orosz fronton töltött közel egy évet, utána pedig fogságban ugyancsak egy évet. A szabadulás után a Zalaegerszegi Erdőgazdaságnál dolgozott fizikai munkásként, majd letette az erdészeti szakvizsgát és a Baki Erdészetnél kerületvezető erdészként helyezkedett el. Itt dolgozott különböző beosztásokban 1982-es nyugdíjazásáig, Munkaköréből adódóan sokat járta az erdőt, szeretett vadászni, gyakran kísérte a külföldi vadászokat. Sok időt töltött a botfai szőlőhegyen.

Mindmáig derűs életszemléletének titkát Feri bácsi többek között a józan ítélőképességnek, a segítőkészségnek és az emberekkel való tisztességes bánásmódnak tulajdonítja.


Hozbor Feri bácsit születésnapján az önkormányzaton kívül 3 gyermeke, 5 unokája, s egy dédunokája köszöntötte még.

V.N./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: