keresés a weboldalon

Hulladékból termékkiállítás és játszóház (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hulladékból termékkiállítás és játszóház (Diákújság pályázat)

2012 május 18 - péntek
A mai ember rengeteg szemetet termel, melynek egy részét újra lehet hasznosítani. Nagyon örültünk, amikor meghallottuk, hogy a „Hulladékból termék”című kiállítás Zalaegerszegre érkezik.

Öveges József ÁMK környezetvédelmi-öko szakkörösei -Anita néni vezetésével- felkerekedtünk, hogy megismerjük az újrahasznosított anyagokat és gyártási folyamataikat. Érdeklődéssel figyeltünk a kiállításon, ahol sok érdekes és új dolgokkal találkoztunk. A kiállításon legötletesebbnek az újrahasznosított kartonpapírból készült falakat, asztalokat, székeket tartottam. A tárlaton nemcsak papír, hanem műanyag hulladékból készült fekvőrendőr, zöldtető szigetelés, joghurtos dobozból lámpa, és egy képcsendélet nyűgözött le.

Láttunk sörös dobozból készült autóalkatrészt, gumiból készült divatos táskát vagy éppen játszótéri burkolatot. Ezek után nagy izgalommal léptünk be a játszóházba. Csoportokat alkottunk, és egymás ellen versenyeztünk. Én egy igazán jó kis csapatba kerültem. Ügyesen végigmentünk a feladatokon, és próbáltuk legjobb tudásunk szerint megoldani azokat.

Néhány ötletet kaptam, hogyan lehetek tudatos vásárló, hogyan válogassam külön a szemetet, miként hasznosítják újra a papírt, a műanyagot, a gumit. Büszke lehetek a csapatomra, mert 2. helyen végeztük. A többi csapat is helytállt ezen a versenyen.

Sok élménnyel és rengeteg hasznos információval gazdagodtunk. Örülök, hogy részt vehettem ezen a kiállításon.

Hollós Boglárka
Öveges József ÁMK 7.a

Tartalom megosztása: