keresés a weboldalon

Hullámzó játékkal is biztos győzelem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hullámzó játékkal is biztos győzelem

2010 február 18 - csütörtök
ZTE NKK – Vasas Csata 82-59 (22-14, 17-13, 19-21, 24-11) NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.. Bognár, Makovsky. ZTE: Bukovszki (7/3), Szélesy (14), Czukor (4), Ambrus (15/9), Crasnoscioc (26/3). Csere: Rasheed, Szalay (16/12), Hersics, Szász. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Vasas Csata: Laklóth (18), Fejes (6), Bagi (2), Somogyi (2), Czank (13/3). Csere: Szondi (6), Győr (6/6), Velkey (6), Mansare, Vezetőedző: Diósdi Deák Éva.

Kétpontos ZTE vezetés után ” megfagyott” az eredményjelző, a csapatok több mint két percig nem találtak a gyűrűbe. A hazaiak kapták el előbb a ritmust, és a negyed közepén 12-4-re vezettek. Nem hagyta magát a fiatal fővárosi csapat, s 3 pontra (17-14) felzárkózott.

A zalaiaknak főleg a támadójátéka vált pontatlanná ebben az időszakban. A második negyedet viszont lendületesen kezdték Gáll Tamás tanítványai, 32-16-ra is vezettek, s úgy nézett ki, hogy eldőlt a találkozó. Másként vélekedett erről azonban Vasas Csata, a negyed hajrájában felzárkózott.

A nagyszünet után a vendégek többször is 10 pont alá csökkentették hátrányukat, de fordítaniuk nem sikerült. Sőt, a mérkőzés utolsó 5 percében Szalay tripláival alaposan elhúzott a hazai csapat, és biztossá tette megérdemelt győzelmét.

Vélemények

Gáll Tamás, a ZTE NKK vezetőedzője: – Helyenként már régi önmagunkat idéztük. Nagyon örülök Szalay és Ambrus ponterős játékának.

Diósdi Deák Éva, a Vasas Csata vezetőedzője: – A 4. negyed hajrájára alaposan visszaestünk. A palánkok alatt súlytalanok voltunk.

Szalay Virág, a ZTE NKK játékosa: – Nagyon örülök, hogy jól és jókor dobtam a 3 pontosokat, és ezzel bebiztosítottam a csapat sikerét.

(Zala-Lap, B. I. – L. D.
Fotó: B. M.)

Tartalom megosztása: