keresés a weboldalon

Idegen nyelvi fesztivál az Apáczaiban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Idegen nyelvi fesztivál az Apáczaiban

2009 november 24 - kedd
Már 12 éve egyre növekvő sikerrel rendezik az Apáczai ÁMK-ban az Idegen Nyelvi Fesztivált. A program nemcsak a megyét és a régiót, hanem már az országhatárokat is túlnőtte. Ezért gondolták a szervezők, hogy meghirdetik a versenyt az általános iskolás korosztály számára is. November 23-án került sor első alkalommal erre a megmérettetésre.

– A megye általános iskoláiból közel 100 diák jelentkezett a fesztiválra. A hetedik és nyolcadik osztályosok angol és német nyelven adtak elő verset, prózát, modern és klasszikus dalokat, illetve rövid jeleneteket – tájékoztatta lapunkat József Attila, a házigazda intézmény idegen nyelvi munkaközösségének vezetője.

A városi diákságot a Kölcsey gimnázium és a Dózsa tagiskola tanulói képviselték. A rendezvény fő támogatója a Humanizáció Alapítvány volt. A zsűriben az idegen nyelvi munkaközösség tagjai foglaltak helyett, illetve tekintettel a nagyszámú zenés produkcióra, Győrffyné Könczöl Tímea, a zeneiskola igazgatója.

A nyertesek könyvjutalmakkal lettek gazdagabbak, de mint Bogdán Marianna, az ÁMK igazgatója megjegyezte, nem a győzelem, hanem a részvétel volt a fontos, mert a nyelvtudás, csak a gyakorlati alkalmazás során nyer értelmet, melyre kiváló alkalom, a művészetek megszólaltatása.

Ezzel az adott nép lelkületéhez is közelebb kerülhet a nyelvhasználó. A verseny szünetében sport programok és különböző játék lehetőségek szórakoztatták a résztvevőket. A rendezők remélik, hogy rövid időn belül az általános iskolások fesztiválja is legalább olyan népszerű lesz, mint a középiskolásoké.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: