keresés a weboldalon

Idegenben nyert a ZTE NKK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Idegenben nyert a ZTE NKK

2019 január 28 - hétfő
A 15. fordulóban a PINKK Pécsi 424 csapatánál vendégeskedett a ZTE NKK. A zalaiak kulcsjátékosokat nélkülözve (Hegedüs-Őri, Maltsi), a második félidőben teljesen felőrölte a pécsiek ellenállását és megérdemelten nyert.

PINKK Pécsi 424- ZTE NKK 38-62 (10-13, 11-18, 9-17, 8-14)

 Kozármisleny, Jv: Ádám József, Tóth Cecília, Gál János

 PINKK Pécsi 424: Sánta 5/3, Szűcs R. 9/6,  Dzankic 8/3, Podrug 7, Jáhni 4, csere: Szűcs L. 1, Vári -, Markovic 4, Raus -, Zsilinszky -, edző: Laczka Miklós

 ZTE NKK: Koizar 8/3, Kovács 6/6, Pusztai 2, Ndiba 9/3, Horti 14, csere: Parker 14, Gáspár-Szalay 4, Benke 5/3, Preisinger-, edző: Gáspár Dávid

 Az első támadásból Ndiba egy triplával kezdett, majd Pusztai és Koizar csatlakozott társukhoz és a 3. percben 0-8-ra vezettek a vendégek. A PINKK Podrug és Dzankic pontjaival zárkóztak (5-8). Mindkét csapat nagyon akart, de pontatlanul céloztak. A negyed felénél Horti kettő közelijével mozdult el a holtpontról a ZTE (5-12). Pécsi időkérés után Szűcs hármasával és Dzankic duplájával kettő pontra csökkent a vendégek előnye, amit a negyed végén még Parker egy büntetővel megtoldott (10-13).

 

A második negyed elején kimaradt hazai büntetők után lemásolta a ZTE NKK az első játékrész kezdetét. Parker hat, Gáspár-Szalay kettő, valamint Kovács triplájával 11-0-át rohantak a zalai lányok (10-24). A vendéglátók három perc elteltével, büntetőből tudtak csak pontot szerezni. Dzankic és Jáhni gyakorolhatta a büntetődobásokat, majd a 16. percben Gáspár-Szalay, majd Horti duplájával tartotta kétszámjegyű előnyét a ZTE (15-28). A félidő hajrájában sikerült megtartania tíz pontos előnyét a zalaiaknak (21-31). Érdekesség, hogy a pécsiek a11 pontjukból kilencet büntetőből szereztek.

 A nagyszünet után próbált felzárkózni a PINKK, de a zalaiak koncentrált játékkal tartották előnyüket. A 24. percben Koizar és Kovács hármasával és Ndiba duplájával távolodott a ZTE, közte Jáhni és Szűcs tudott csak kosarat szerezni a hazaiaknál (30-43). Az időkérés sem tudta kizökkenteni a vendégeket a ritmusukból és a negyed végén Horti duplájával és Benke hármasával megszilárdította vezetését Gáspár Dávid együttese (30-48).

 

Jó védekezésével teljesen elbizonytalanította a ZTE a hazaiakat, akik több mint hét perc elteltével tudtak kosarat szerezni Sánta révén (33-52). Lassan 20 pont fölé szökött a vendégek előnye. A 37. percben Parker duplájára Szűcs egy hármassal válaszolt (38-58). A végén Preisinger is lehetőséget kapott, hiszen már korában eldőlt a mérkőzés. Az utolsó percbe kanyarodva Parker és Horti büntetőivel alakult ki a 38-62-es végeredmény.

 Gáspár Dávid: -Gratulálok a lányoknak, hiszen a megbeszéltek szerint koncentráltan és jól védekezve játszottunk, ami a mai győzelmünk kulcsa is volt egyben. A támadással azonban nem vagyok elégedett, van hova fejlődnünk a következő időszakban.

Tartalom megosztása: